Vânători-Neamţ. Proiect de aproximativ 1 milion de euro pentru un centru de zi multifuncţional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJoi, 11 martie, la sediul asociaţiei grupului de acţiune locală Ţinutul Zimbrului din comuna Vânători-Neamţ  a avut loc lansarea proiectului Proiectul „Servicii integrate pentru incluziune socială pe teritoriul GAL Ţinutul Zimbrilor”. Mai exact, este vorba despre realizarea unui centru de zi multifuncţional care va oferi servicii de socializare şi petrecere a timpului liber pentru 100 de persoane vârstnice şi furnizarea serviciilor de asistenţă comunitară în rândul celor 150 de tineri şi adulţi de pe teritoriul celor 11 comune din cadrul GAL „Ţinutul Zimbrilor”. Partenerii acestui proiect sunt GAL Ţinutul Zimbrilor, Primăria Vânători-Neamţ şi Asociaţia „Educaţie şi Viitor”.

Vânători-Neamţ. Proiect de aproximativ 1 milion de euro pentru un centru de zi multifuncţional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa eveniment a participat Adriana Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamţ, Vasile Nica, preşedintele GAL „Ţinutul Zimbrilor”, Emilia Acozmei, primarul comunei Bălţăteşti, Alexandrina Raclariu, primarul comunei Crăcăoani, dar şi Elena Coşofreţ, managerul de proiect şi arhimandrit Mihail Daniliuc de la „Schitul Vovidenia”.

În urma unui partaneriat dintre Ministerul Agriculturii şi Ministerul Fondurilor Europene au apărut acest tip de proiecte complementare. Mai exact, banii pentru o clădire vin de la Ministerul Agriculturii iar finanţarea pentru serviciile din clădirea respectivă vin de la Ministerul Fondurilor Europene. Practic prin acest proiect noi am fost deschizători de drumuri. A fost un proiect greu şi aş vrea să apreciez curajul doamnei primar de la Vânători de a-şi asuma cofinanţarea de la bugetul local. Proiectul se va derula pe perioada a 30 de luni şi fără parteneriatul cu Asociaţia Educaţie şi Viitor nu se putea câştiga proiectul. Noi cei de la GAL vom oferi zece Grant-uri beneficiarilor. Cele 100 de persoane vârstnice din comuna noastră, ca să fie eligibile pentru acest proiect trebuie să trăiască în condiţii de trai limitate”, a spus Elena Coşofreţ, managerul de proiect.

Vânători-Neamţ. Proiect de aproximativ 1 milion de euro pentru un centru de zi multifuncţional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria va fi responsabilă de furnizarea serviciilor de la acest centru de zi iar Asociaţia Educaţie şi Viitor se va ocupa de furnizarea serviciilor sociale. Obiectul general acestui proiect este combaterea sărăciei şi integrarea celor marginalizaţi. Fiind un proiect integrat din cei 250 de beneficiari, 100 de persoane vârstnice vor fi din comuna Vânători, care vor primi servicii la acest centru de zi. Însă şi restul de 150 de beneficiari, tineri şi adulţi de pe întreg teritoriul GAL Ţinutul Zimbrului vor beneficia de servicii de formare profesională. Este un proiect drag inimii mele şi mă voi strădui să-l duc la bun sfârşit”, a declarat primarul Adriana Petrariu.

Vânători-Neamţ. Proiect de aproximativ 1 milion de euro pentru un centru de zi multifuncţional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul „Servicii integrate pentru incluziune socială pe teritoriul GAL Ţinutul Zimbrului” este cofinanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 şi are un buget total 4.744.045,63 lei, din care valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordate din Fondul Social European este de 4.506.843,37 lei, valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile din Bugetul Naţional este de 208.687,91 lei iar contribuţia eligibilă a primăriei Vânători-Neamţ este de 28.514,35 lei.

Noul centru de zi va fi construit pe str. Andreescu din satul Vânători, pe fosta locaţie a sediului firmei de cablu tv şi internet din comună.

C.T. STURZU

Articolul precedentUn băiat rănit la cap a fost dus cu elicopterul de la Târgu Neamț la Iași
Articolul următorL1 Înfrângeri pentru FC Botoşani şi Politehnica Iaşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.