Un localnic din Gârcina a fost sfâșiat de urs astăzi, 17 octombrie. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, era la o partidă de vânătoare la mistreț în pădurea Cuejdi, Almaș. A fost rănit la cap, la mâna și piciorul stâng, dar s-a apărat și a scăpat.

Pentru un vânător cu 40 de ani experiență, întâlnirea cu ursul nu este ceva inedit, dar astăzi se pare că au apărut mai mulți urși în zonă. „Din ce am înțeles, erau foarte mulți urși în pădure, vreo 8. Omul era singur și un urs l-a atacat. Efectiv s-a luptat cu ursul, este vânător vechi și curajos, e om voinic, are 110 kg! E rănit la gât, mușcat de picior, de mână, urechea stângă i-a smuls-o. Sunt peste măsură de mulți urși, în păduri, ei acum adună mâncare, se pregătesc de hibernare și coboară până în curtea omului. La Tazlău a mâncat găinile din coteț, omul se uita pe geam, că n-avea ce să-i facă ursului. Eu nu vreau să fac o poveste vânătoarească din acest accident, dar dacă într-adevăr erau 8 urși, sau 3, oricum este extraordinar de mult! Și nu înțeleg de ce stau grupați. Trebuie făcut ceva – legal – ca să putem trăi cu urșii, după cum vedem, nu prea se mai poate. Ong-urile plâng pentru urși, dar dacă în pădure erau oameni după bureți? Să-i dea Dumnezeu zile colegului, știu că este în operație, sperăm să iasă cu bine”, a declarat Neculai Robu, președintele AJVPS Neamț, organizație care gestionează fondul de vânătoare.

Poliția a deschis o anchetă legat de acest incident . În ultima perioadă, urșii coboară și atacă tot mai des gospodăriile de pe Valea Muntelui, dar nu numai și au fost văzuți chiar pe ulițele satelor.

C.I.

 

Articolul precedentDoi tineri răniți, în spital, după o coliziune în Bâtca Doamnei
Articolul următorL4 Speranţa Răuceşti şi Victoria Horia continuă seria victoriilor; CSM Roman obţine prima victorie

1 COMENTARIU

  1. Domnu Nicu are dreptate cand nu stie de ce stau ursii grupati . Nu stau .In cazul de fata era o ursoaica cu doi pui mari ,pe care probabil o sa-i indeparteze la primavara la varsta de doi ani . Spun probabil findca exista si varianta ca ursoaica sa nu mai apuce primavara dupa incidentul de astazi . Ursul in goana chiar daca are pui nu ataca pe nimeni decat daca intre timp s-a intalnit ” accidental „cu cateva grame de cupru nichel plumb si este usor ranit. Nu-i asa Dom’ Nicu?
    Si inca ceva , parca nu era voie sa facem vanatoare la goana in zone cu pesta porcina ca sa nu dislocam efectivele.

Comments are closed.