Anca Petrea

Anca Petrea, multiplă campioană naţională la lupte, ocupantă a locului al cincilea la Campionatul European în 2011, la juniori, s-a transferat de la Clubul Atletic Roman la CSM Sfântu Gheorghe. Antrenorul emerit Dumitru Artene a declarat că nu mai crede în promisiunile Direcției pentru Sport Neamț de apreciere a valorilor din sportul nemțean.

“Noi ne pregătim, în continuare. Nu se reuşeşte, la noi, să se aprecieze valorile. A plecat Mădălina Linguraru din Roman. Anca Petrea n-avea la ce să mai stea. Și-a făcut transferul la CSM Sfântu Gheorghe. Dacă la Roman nu s-a vrut performanţă la cel mai înalt nivel, de ce să nu plece? Să fie plătite, să fie şi ele mulţumite”, a spus Dumitru Artene.

Antrenorul emerit de la CA Roman a tras un semnal de alarmă la adresa directorului Adrian Niță: ”Conducerea Direcţiei Sportive a judeţului a promis că va sprijini performanţa, pe aceste fete care sunt în lotul naţional. Nimic, vorbe goale. Mi-a zis Anca: «Îmi pare bine că mi-am luat transferul. Aici, mă scufundam cu totul. Bătaie de joc». Luptele cresc sportivi de valoare care sunt nevoiţi să plece din oraşul lor.” (C.S.)