Joi, 23 iunie, comuna Tașca a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare. Cel puțin așa arăta Centrul Cultural din comună, la ora 15:00, când sute de locuitori au participat, în straie populare, la învestirea noului primar, Daniela Ursache, și a Consiliului Local. La ședință a participat și subprefectul de Neamț, Gheorghe Neculae, alături de un judecător din cadrul Judecătoriei Bicaz. După jurământul depus de către primarul ales, Comisia de Validare a Consiliului Local, formată din 11 consilieri, a ales, în urma votului secret, și noul viceprimar, în persoana lui Vasile Chiciu, ce face parte din grupul de consilieri PSD.

„Vă mulțumesc pentru prezența frumoasă de astăzi. Cu ajutorul dv. și a bunului Dumnezeu am ajuns primar. Aș vrea ca peste 4 ani să fiu mai mulțumită, decât astăzi. Pentru asta m-am gândit ca peste 4 ani să trec pe la porțile dv. și să culeg carnețelele pe care le-ați primit, astăzi, și în care vă veți nota dorințele. Până atunci, ca să nu fie nemulțumiri în carnețele, pe teritoriul comunei vor fi înființate cutii poștale, unde dv. îmi puteți transmite toate gândurile. Sper să nu vă dezamăgesc, sper să nu-mi fie rușine să ieș de pe ușa casei și sper să nu-mi fie rușine să intru pe ușa primăriei. În cel mai scurt timp, biroul primarului se va afla la parterul primăriei și mi-aș dori ca intrarea în primărie să fie prin biroul primarului. Voi fi 24 de ore din 24 de ore în slujba dv. Mă rog și vă rog să mă ajutați să ne fie drag și să fim mândri că trăim în comuna Tașca. Mai am o rugăminte la dv. Vă rog să nu mă lăudați. Nu iubesc spectacolul și veți vedea acest lucru în următorii 4 ani. Nu vreau gesturi fățarnice, pentru că aceste lucruri se simt. Vă mulțumesc încă o dată”, a transmis primarul Daniela Ursache.

„Sper să fie o schimbare bună și promit celor care m-au ales că voi face și Opoziție. Legea să-și spună cuvântul, mai ales că lucrez cu legea de 30 de ani. Am speranțe în noul primar, este din comunitate și sper să fie bine. Voi colabora cu noul primar, când vine vorba de interesul comunității”, ne-a declarat Gheorghe Doboş, ales local PNL și principalul contracandidat la funcția de primar al Danielei Ursache.

„Am toată încrederea în noul primar că va face un mandat foarte bun. Nici fostul primar nu a făcut lucruri rele, dar era timpul să facem o schimbare. M-a supărat că nu a fost prezent la acest eveniment, nu știu de ce nu a venit, probabil a simțit ceva. Noul primar a fost sprijinit de PSD la aceste alegeri și conform înțelegerii viceprimarul trebuie să fie de la PSD”, ne-a spus și alesul local Vasile Bogdan, de la PSD.

Candidatul independent Daniela Ursache a obținut 686 de voturi, față de 267 de voturi, cât a adunat principalul său contracandidat, Gheorghe Doboș. Configurația politică a noului legislativ al comunei: 6 consilieri PSD, 3 consilieri PNL, un consilier de la PMP și un consilier de la ALDE. (C.T. STURZU)

Articolul precedentComuna Agapia are același primar și viceprimar
Articolul următorȘtefan Luchian, comemorat la 100 de ani de la moarte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.