Printre picături şi trasee, duminică a fost rândul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (PSD), să descindă în judeţul Neamţ. Programul oficial a debutat cu întâlnirea organizată de deputatul Liviu Harbuz, la Zăneşti, în Colegiul 3, colegiu pe care îl reprezintă. Au participat primarii şi consilierii locali, dar şi alţi fruntaşi judeţeni ai partidului, printre care Ioan Păcală, Neculai Puşcaşu, Adrian Bourceanu şi Tudorel Radu.

În mesajul de unitate naţională a reclamat segregarea între regiunile istorice sau după locul de naştere al părinţilor promovată de Klaus Iohannis. Pentru o mai bună înţelegere a oferit propriul exemplu: născut în Oltenia, din mamă moldoveancă şi tată ardelean, se consideră român. Pe sensul unităţii şi echilibrului în dezvoltarea locală l-a combătut din nou pe Iohannis, de această dată în calitate de primar al Sibiului, semnalând cât de uşor este să dezvolţi un oraş pe credite împovărătoare lăsate spre plată generaţiilor viitoare şi beneficiind de foarte mulţi bani primiţi, în condiţii preferenţiale, de la alte guvernări, din banii tuturor românilor, alături de finanţări de la Uniunea Europeană. În context, Zgonea a accentuat nevoia disperată a românilor de a încheia vremurile de ceartă, dezbinare şi ură, îndemnând la nu uita ce au făcut la guvernare cei din fostul PDL, susţinătorii de astăzi ai lui Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că România are nevoie de un preşedinte respectat în ţară şi afară, care, şi dacă nu este perfect, este natural, acesta fiind candidatul Victor Ponta. A insistat pe succesul actualei guvernări social-liberale şi a subliniat că viitorul României este al guvernării într-o echipă reprezentativă. În termeni de echipă are în vedere, la fel ca Victor Ponta, refacerea USL, însă cu un amendament: actualul PNL nu are nicio legătură cu PNL din 2012.

Trecând în revistă revistă rezultatele obţinute în Colegiul 3 – Camera Deputaţilor, a apreciat că există resurse pentru obţinerea a 65% din voturi, în turul II, pentru Victor Ponta. La nivelul judeţului, unde candidatul Alianţei PSD-PC-UNPR a primit, în turul I, 110.394 voturi, consideră că există o rezervă neexploatată de 35-40.000 voturi.

Strict în perspectiva votului din 16 noiembrie, care cade în aceeaşi zi cu Ziua Internaţională a Toleranţei, Valeriu Zgonea a spus la Zăneşti că preferă să meargă la noroc cu Victor Ponta decât la ghinion cu Iohannis, ceea ce a recomandat şi românilor. Declaraţia, alături de alte dezvoltări, a fost reluată în conferinţa de presă ţinută în jurul prânzului la sediul PSD din Piatra Neamţ. Vizita în Neamţ a continuat pe Valea Bistriţei, în Colegiul 8, unde rezultatele obţinute în turul I nu au fost mulţumitoare. (Z.C.H.)

Articolul precedentANM: Început călduros de săptămână
Articolul următorCandidaţii, invitaţi la Cotroceni, pentru dezbatere