Zilele libere de sărbători și amenințarea medicilor de familie că nu mai acordă consultații gratuite au adus astăzi, 4 ianuarie, zeci de părinți cu copiii la Pediatria Spitalului de Urgență.

photos.com 2007

Puțin după ora 10, în sala de așteptare de la Urgența secției, erau 15 copilași, unul mai mucos ca altul, întrecându-se în tuse și ai căror părinți se străduiau să le potolească nerăbdarea, în așteptarea unui anume medic care încă era la vizită sau uitându-se la ceas încercând să anticipeze când le va veni rândul la medicul care deja acorda consultații.

Toată ziua a fost avalanșă de prezentări, copii mai mult sau mai puțin grav, pe care părinții au preferat să-i aducă la spital decât să încerce la medicul de familie, după cum spunea dr. Suzana Constantinescu, șefa secției, în urma discuțiilor cu părinții: ”Este val de prezentări astăzi, medicii de familie nu dau toți consultații gratuite, copilașii unii sunt grav, trebuie să-i vedem pe toți”.

Până la ora 14, au fost consultați 33 de copii, mulți în vârstă de până la 7 ani, câțiva mai grav, care au rămas internați, unii aduși cu ambulanța. Afecțiunile micilor pacienți sunt cele de sezon, viroze în principal, dar au fost internați și copilași cu simptome digestive. (C.I.)