Vai de steaua cu-i e șăf!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La o școală cu pretenții de grup, dăscălimea o fost anunțată că recolta de anu` ăsta o fost excelentă și că de ce să steie oamenii cărții la coadă la piață, mai bine să cumpere cartoafe la juma dă preț de la producția școalei. Că nu știm care-i prețu întreg ca să vedem care e jumătatea, e problema lu` dom` dereftor de acolo, da` pe noi ne interesează, cum de că mai acu` anu`, când sculele școalei s-o folosit la greu pentru recoltă, în beciurile profesorilor n-o ajuns nimica. Acuma, ori cleientu` care o luat producția den anii trecuți nu s-o tocmit la preț cum trebe, ori anu` ăsta o pus dom` dereftor prețu` la nivel de căpșuni de seră pentru kilu` dă cartofi. Cumătru` zice că ei face cartofi buni, c-o mâncat într-un loc ș-o fost buni.

Că așchia nu sare departe de trunchi arhi știută ca și zicală. Numai că la noi se și verifică. Mai zilele trecute doi domni derectori de școale s-o trezit în berou cu un june care le-o adus substănțuri de curățat, lustruit, spălat pentru a sprijini pe femeile de servici, săracele de la munca de jos. Ba o adus și hârtie de șters în trei litere (adică dos), că vine vremi aprige cu cod cafeniu spre maro și musai să fie pe stoc așa ceva, că toată lumea … pardon, ș-apoi n-o să strice pănușile de la păpușoi. Acuma, ce-o adus, ce-o luat, mai puțin importă, chestia e că junele o venit în dublă ipostază. Una de viceșăf la tesedeu Piatra, adică în suptordinea soacrei, dar și de ginere al acesteia pă organigrama dă familie care este. Cumătru` zice să nu ne impacientăm, că așa să face bani, pe vremuri când e cod maro, din motive lesne de înțeles.

După ce-o luat-o cu chiuituri de la engleji, maimarii de la Steaua stau ș-acuma și nu înțeleg cum naiba o intrat bășica-n poartă de patru ori, că ei o avut tot ce trebuia. Unii zice că o fost conșpirație dă masoni, alți că e mâna bărboasă a udemereului, ba chiar că-s și vrăji făcute de o rudă a mamei Omida. Aiurea. Aflați de la noi. Piaza rea. Asta a fost. Și a stat în trebună tot meciu și i-o deocheat pe săracii oameni. Acuma, noi nu vrem să-l trimitem la descântat de farmece, dar poate o pauză politică nu i-ar strica junelui șăf de la pesedeu de la noi, că mai joacă și Dinamo și alți adversari den liga unu și poate-i deoache și pă ei, că pe la șădinți la pesedeu nu l-am văzut de bună bucată dă vreme. Ăsta den mijloc zice, că precis să teme să nu i să descarce deochiul pă vreo membră ori invers. Oare de la asta să-i fi mers pă invers toate în ultima vreme? Măi, să fie …

Articolul precedentSprijin financiar pentru o angajată a Primăriei Târgu Neamț
Articolul următorTârgu Neamț a aderat la „Ținutul Zimbrului”