În județul Neamț, vaccinul tetravalent va fi disponibil începând de săptămâna viitoare. Potrivit reprezentanților DSP Neamț, în primă fază vor fi distribuite 2.500 de doze. Insuficiente, dat fiind numărul de copii care au nevoie de vaccinul ”diftero-tetano-pertussis-polio inactivat”.

La medicii de familie mai erau aproximativ 200 de doze de vaccin, iar în județ avem catagrafiați în jur de 3.000 de copii care au nevoie de acest vaccin”, a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP Neamț.

Pentru achiziția de vaccin tetravalent, Ministerul Sănătății a atribuit un contract societății FARMEXPERT D.C.I. SRL, cu o valoare totală finală de 10.227.700 de lei, fără TVA. Obiectul contractului este „furnizare vaccin tetravalent”, locul principal de livrare a vaccinului fiind CN UNIFARM SA.

Contractul a fost atribuit prin „negociere fără anunț de participare”, alegerea acestei proceduri fiind justificată prin faptul că „lucrările/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, conform anunțului de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. În continuare, la nivelul județului Neamț, există tipuri de vaccinuri care fie lipsesc, fie sunt pe terminate (detalii, aici –) (T. Marian)

 

Articolul precedentACTUALIZARE LIGA A III-A: CSM Roman – AFC Odorheiu Secuiesc 1-1 (1-0)
Articolul următorPrinși băuți la volan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.