Actualizare: Cifrele finale, după primele trei ore: 245 de persoane la centrul din Piatra-Neamț, 185 la Roman și 54 la Târgu Neamț.

***Știre inițială***

Astăzi, 5 mai, în prima zi de vaccinare la liber, centrul din Piața Centrală din municipiul Piatra-Neamț a fost luat cu asalt. De la ora 17 se pot vaccina fără programare cei care doresc și în prima oră s-au prezentat 210 persoane. Și centrul de la Roman a fost solicitat, 150 de persoane așteptând la rând, aglomerație fiind și la Târgu Neamț.

Inițiativa de vaccinare fără programare aparține conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț și a fost stabilită să se deruleze până pe 9 mai. Scopul a fost acela de a ușura accesul celor care doresc. Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț, afirmă că această campanie, unică în țară la momentul solicitării avizului de la București, va crește gradul de vaccinare: „Ne bucură să vedem un interes atât de mare al oamenilor, e semn că au înțeles beneficiile vaccinării. Sper să reziste personalul din centre! Proiectul nostru de la Neamț a fost aprobat de Comitetul Național de coordonare a vaccinării și iată că dr. Valeriu Gheorghiță a declarat ieri că începând cu data de 8 mai, la nivel național, pot veni persoane fără programare, în limita locurilor rămase libere de la cei programați. Zilnic, cei peste 60 de ani se pot prezenta oricând, iar cei sub 60 de ani se pot prezenta după ora 14”.

În paralel, echipele mobile merg în comune și vaccinează pe cei neprogramați, iar de săptămâna viitoare vor fi înființate două centre drive-through în Piatra-Neamț și Roman.

 

Articolul precedentACTUALIZARE: Trei răniți din coliziunea a două mașini, a intervenit descarcerarea
Articolul următorAcești oameni care ne conduc. Trio-ul de la Consiliul Județean Neamț