Astăzi, 15 mai, în prima zi de funcționare a punctului de vaccinare drive-through din Piatra-Neamț s-au prezentat 120 de persoane, până la ora 20.

Centrul este deschis în parcarea Shopping City și aici pot veni cei care nu s-au programat. Este necesar doar buletinul, formularul poate fi completat pe loc, dacă nu l-ați completat anterior. Sunt patru echipe vaccinatoare, se administrează Pfizer, există un cort pentru urgență dotat cu concentrator de oxigen și un alt cort pentru personalul medical. „Echipele de voluntari și poliția locală asigură accesul către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare. În zona de triaj medicii verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare. Datele sunt introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare.  După administrarea serului, persoanele vaccinate sunt îndrumate spre zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical, timp în care, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul. Rapelul poate fi făcut tot la centrul de vaccinare drive-through sau la orice alt centru”, potrivit DSP Neamț.

Punctul este deschis până la ora 21. Cei care vor să se vaccineze trebuie să știe că acest centru este deschis doar în week-end, deocamdată.

Tot astăzi a fost deschis un astfel de punct de vaccinare și la Roman, în parcarea complexului comercial Roman Value Centre.

C.I.

Articolul precedentActualizare: Polițiști și mascați au descins la 4 braconieri din Farcașa și Poiana Teiului
Articolul următorOrașul Bicaz a mai rămas în zona roșie. Rata infectării în fiecare localitate din Neamț