0:00

Stocul de vaccin antihepatita B este pe sfârșite la Maternitatea Piatra Neamț. Vineri, 25 mai, mai erau sub 100 de doze. Cum nașterile nu pot fi anticipate, s-a decis limitarea vaccinării nou-născuților.

„Sunt puține doze de vaccin rămase, dar de la Direcția Publică de Sănătate ni s-a comunicat că va fi trimis de la minister o nouă tranșă în perioada următoare. Nu se știe data exactă, de aceea s-a decis vaccinarea doar a copiilor născuți de mame purtătoare de virus hepatitic B”, a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț.

Vaccin antihepatitic B pe sponci la Maternitatea Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Sănătății spune că, de săptămâna viitoare, se va începe distribuirea în țară a celor 198.000 de doze recent achiziționate. „În data de 24 mai s-au încheiat analizele de testare necesare pentru dobândirea certificatului de obținere a seriilor oficiale pentru cele 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se află în depozitul furnizorului.Astfel, săptămâna viitoare va începe distribuirea vaccinului în țară”, se spune în comunicat.

Criza de vaccin antihepatitic B se resimte la toate maternitățile din țară, vineri, 25 mai, în evidențele ministerului figurând ca existente doar 5.000 de doze, potrivit raportărilor direcțiilor de sănătate publică județene. Pentru nou-născuții externați din maternitate fără imunizarea antihepatitică B, Ministerul Sănătății recomandă părinților să accepte varianta administrării vaccinului hexavalent care îl conține și pe cel antihepatitic B, vaccinare care să fie făcută de către medicii de familie. (C.I.)

Articolul precedentL4 Cimentul-Bradu 2-4 (2-2) * Victoria-CSM Ceahlăul nu s-a jucat
Articolul următorFOTO&VIDEO Cimentul-Bradu 2-4 (2-2) 90 de minute în 45 de instantanee
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.