0:00

„Va fi greu cu Steaua”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* interviu cu Vasile Miriuţă, antrenor principal FC Ceahlăul

Întreaga suflare fotbalistică a urbei de sub Pietricica, așteaptă duelul dintre Ceahlăul și Steaua, din prima etapă a returului Ligii I, programat sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20.45. Antrenorul Vasile Miriuță explică de ce acest joc este socotit important, iar meciul cu Viitorul Constanța, nu s-a ridicat la același nivel și trage linie după prima parte a campionatului.

– La începutul campionatului ați denumit meciurile din Liga I ca fiind adevărate finale. Cum le considerați la finalul turului?

– La fel. Au fost meciuri grele și vreau să-mi felicit jucătorii pentru acest tur de campionat, pentru dăruirea de care au dat dovadă în aceste 17 meciuri.

– Cu Viitorul Constanța n-a fost chiar un meci bun. Dumneavoastră cum l-ați văzut?

– Chiar dacă n-am făcut un meci bun, ei și-au dorit victoria, avem 27 de puncte, suntem în grafic și vom vedea mai departe ce se va întâmpla.

– A venit iarna și jucătorii contănțeni sau plâns de terenul greu de la Piatra Neamț. Jucătorii dumneavoastră ce v-au spus?

– Normal, că-ți dorești, ca jucător, să joci pe un teren mai bun, dar asta nu este o scuză, pentru că pe același teren am jucat și noi și ei. Au avut două – trei situații de a marca, am avut și noi în prima repriză, plus în a doua ocazia lui Golubovic, dar, pe ansamblu, eu sunt mulțumit de rezultat și cred că un rezultat de egalitate mulțumește ambele formații.

– Credeți că e normal să se dispute două etape din retur pe terenuri grele, sau să fie amânate la primăvară?

– Eu nu mi-aș dori să joc și cred că nici jucătorii mei nu-și doresc să joace pe terenuri înghețate în frig. Nu eu hotărăsc să jucăm, asta e! Suntem profesionști și respectăm programul, dar e greu. Nu vreau să caut scuze, dar e greu să te antrenezi în frig și pe terenuri înghețate, dar să mai și joci la victorie… Nu poți sta în ghete pe terenuri grele. Nu avem un teren artificial din ăla ca în Rusia, să fie acoperit cu un balon ca să jucăm. Astea sunt condițiile și părerea mea e că n-ar mai trebui să mai jucăm aceste două meciuri, dar dacă s-a hotărât așa, le vom juca.

– Bilanțul celor 17 etape care ar fi?

– Un bilanț bun, dacă ar fi să tragem linie, cu 27 de puncte. Suntem în prima parte a clasamentului, între primele 10, pentru că ăsta e obiectivul. Sper să nu mai jucăm astea două meciuri, Cu Steaua și Corona Brașov. Se adună oboseala, mai ales la ăștia tineri, precum Popadiuc, sau Chitoșcă, care anul trecut n-au prea jucat, iar acum au dat de greu la acest nivel, unde sunt multe meciuri, unde e mult de muncă. Se adună oboseala.

– Vă pregătiți pentru un meci cu Steaua, în care toată lumea parcă așteaptă o minune de la Ceahlăul, adică să învingeți. Cum vedeți jocul?

– Va fi greu cu Steaua. Ne vom antrena, pentru că nu putem să nu ne antrenăm și vom juca. Steaua este campioana României cu cei mai buni jucători. Ne vom pregăti cât mai bine și le vom pune probleme, sunt sigur.

– Vă doriți să câștigați meciul, sau vă doriți să nu pierdeți?

– Ne dorim să îl câştigăm. Era bine să jucăm în primăvară cu ei, pentru că nu vreau să-i stric sărbătorile lui Laurenţiu Reghecampf, dacă îmi permiteți o glumă. Îi aşteptăm, oricum, indiferent că vom juca acum, sau în primăvară.

– Câtă vacanță vor avea jucătorii?

– Trei săptămâni. Dar, ca profesioniști trebuie să aibă grijă de ei și de kilograme, pentru că asta e meseria pe care ei și-au ales-o. Nu le-a impus-o nimeni. Au și ceva de făcut în plus, pe perioada vacanței, ca să nu ne trezim cu surprize neplăcute la reunirea lotului, în 2014.

– V-ați gândit la transferuri?

– Am în minte un plan, în care vreau să transferăm 2-3 jucători. Rămâne să-l discut împreună cu conducerea clubului. Oricum, cred că în 2014 vom arăta mult mai bine ca echipă, în sensul că vom fi mai puternici.

– V-ați gândit la un cantonament?

– În Croația, dacă s-ar putea, pentru clima mai blândă ca în Italia. Vreau să ne pregătim pe terenuri cu iarbă și vreau să jucăm pe terenuri bune, meciuri tari, cu echipe puternice și nu cu echipe de amatori. Oricum, perioada de reacomodare la efort va fi la Piatra Neamț. Avem tot ce ne trebuie aici și nu are sens să mergem în altă parte.

– Aveți vreun secret de dezvăluit în legătura cu munca depusă la Piatra Neamț?

– Secretul e munca multă, disciplina, mentalitatea de învingători. Am mare încredere în tineri, vom mai promova alţii şi în retur. Trebuie să le dăm o şansă, ca şi Hagi la Viitorul, încercăm să ne promovăm şi noi tinerii.

Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentDeputat Constantin Moisii: „S-a ales praful de coabitare”
Articolul următorUn nou contract pentru deşeuri