0:00

Guvernul României a adoptat recent o ordonanță de urgență care permite utilizarea imaginilor capturate de camerele video de monitorizare a traficului ca probă pentru aplicarea amenzilor de circulație. Noile reglementări prevăd ca aceste imagini să fie utilizate pentru a identifica și sancționa diverse contravenții la legislația rutieră.

Conform noilor prevederi, Poliția Română va putea folosi camerele video amplasate de administratorii drumurilor pentru a constata și sancționa abateri precum: depășirea limitei maxime admise de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum, nerespectarea interdicției sau restricției de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare, ignorarea semnificației culorii roșii a semaforului, nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice și depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată.

Utilizarea imaginilor de pe camerele de trafic devine legală pentru aplicarea amenzilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiImaginile colectate vor fi utilizate pentru întocmirea proceselor verbale de contravenție, care vor fi trimise direct la domiciliul șoferului. Această măsură are scopul de a spori siguranța rutieră și de a reduce numărul de abateri prin creșterea eficienței monitorizării traficului.

Astfel, șoferii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, având în vedere că încălcările vor fi mai ușor de detectat și sancționat datorită utilizării tehnologiei de supraveghere video.

Denisa POPA

Articolul precedentBacalaureat 2024: 18 cazuri speciale și un candidat în arest la prima probă scrisă
Articolul următorBac 2024 – proba obligatorie a profilului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.