Știre actualizatăUrsi semnalați lângă cabana Izvorul Muntelui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ informează faptul că un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz a ajuns în zonă, în jurul orei 19.00, însă urşii plecaseră.

„Jandarmii dar au rămas în zonă pentru monitorizare și pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, având în vedere că la cabană erau cazați și turiști, intervenția încheindu-se după aproximativ trei ore.

Apelantul, cabanierul de la Cabana Izvorul Muntelui, a relatat jandarmilor că în ziua precedentă ursul i-a atacat doi porci aflați într-o anexă a cabanei, la marginea pădurii, iar înainte de efectuarea apelului la 112 a observat din nou prezența a doi urși în zona cabanei”, precizează IJJ Neamţ.

De la începutul anului până în prezent, jandarmii nemțeni au intervenit la 11 sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în apropierea gospodăriilor, în localitățile montane din județul Neamț, în special Tazlău, Bicaz-Chei, Izvorul Muntelui, Dămuc, dar și pe traseele turistice din Masivul Ceahlău. De cele mai multe ori, la sosirea jandarmilor, ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei. Cu toate acestea, jandarmii au mai rămas în zonă pentru monitorizare și pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent. Din cele relatate de apelanți echipajului de jandarmerie ajuns la fața locului, urșii le-au provocat și pagube materiale, atacând animalele din gospodărie. Au fost și situații însă în care prezența ursului s-a confirmat și echipajul de jandarmerie a procedat la îndepărtarea acestuia către pădure.

Știre inițială: Mai mulți urși au fost văzuți în această seară, 16 august, în apropiere de Cabana Izvorul Muntelui. Din primele informații aceștia dau târcoale unei gospodării, în căutare de hrană încă de ieri seară.

ISU Neamț a emis mesaj Ro-Alert pentru avertizarea localnicilor, în zonă fiind prezente echipaje ale pompierilor, paramedicii cu o ambulanță SMURD și jandarmi.

Cel mai probabil aceștia vor încerca să-i îndepărteze pe “turiștii” patrupezi folosind zgomotul pentru a-i speria.

A.C.

Foto: arhivă

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Să prevenim violența. O soluție sunt brățările electronice!”
Articolul următorNu a oprit la Stop şi-a băgat un om în spital!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.