Urs semnalat în comuna Bicaz Chei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: O adolescentă de 16 ani din Bicaz Chei a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical de un echipaj SMURD, refuzând transportul la spital.

Știre inițială: În această după-amiază, 20 august, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicaz Chei. ISU Neamț a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii comunei Bicaz Chei.

Un echipaj SMURD se deplasează în comună în eventualitatea în care va fi rănită vreo persoană, conform procedurii în astfel de cazuri de urgență, dar până acum nu au fost semnalate incidente violente.

Nu este pentru prima dată în această vară când un urs ajunge în Bicaz Chei, alte două astfel de alerte fiind emise în ultima lună (amănunte aici și aici). Acum aproximativ o săptămână, când această situație s-a întâmplat din nou, primarul comunei, Gheorghe Oniga spunea că acest urs a devenit un obișnuit al locurilor: „Vine cam de trei ori pe zi, trebuie făcut ceva în privința lui. De regulă strică garduri, iar uneori mai atacă animale prin curțile oamenilor. Deocamdată, nu s-a dat la om și sperăm să nu se întâmple nimic rău. Nu-l deranjăm! Nu prea avem ce face“.

ZCH

Articolul precedentI-a luat foc casa de la calculatorul defect
Articolul următor12 pompieri nemțeni pleacă voluntar la misiune în Grecia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.