Urs împușcat la Poiana Teiului după ce a atacat un vânător, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn urs s-a apropiat de localitatea Săvinești, Poiana Teiului în această dimineață, 5 august. Un localnic a sunat la 112 pentru a semnala situația și în zonă a fost emis un mesaj RO-ALERT.

Forțele de intervenție au găsit ursul prins într-un gard și s-a luat decizia de a-l tranchiliza. Procedura a fost efectuată de un medic veterinar, dar substanța nu și-a făcut efectul corespunzător. Când o persoană a încercat să elibereze ursul a fost atacat și rănit la nivelul mâinilor, picioarelor și spatelui, fiind apoi transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț.

Primarul comunei Poiana Teiului, Ana Ancuța a oferit mai multe detalii despre situație pentru mesagerulneamt.ro: „Am mers la fața locului cu membrii comisiei ce se constituie în astfel de cazuri și s-a constatat că ursul era prins într-un gard, undeva foarte aproape de intravilan. Având în vedere situația, medicul veterinar a tranchilizat ursul, iar când s-a considerat că este adormit s-a încercat eliberarea lui. Atunci, nu știu cum, și-a revenit și a atacat vânătorul care efectua procedura. A fost momentul în care un alt vânător a tras două focuri de armă, ursul fiind omorât”.

Urșii coboară din ce în ce mai mult și apropie de localități, în căutare de hrană. Localnicii sunt speriați de situație, primarul Ana Ancuța menționând că „Am cerut derogare pentru împușcarea a patru exemplare de urs ce fac probleme în zonă. Am făcut actele necesare, au fost înaintate la Agenția de Mediu Neamț și urmează să primim răspund de la Ministerul Mediului”.

(Z.C.)

Articolul precedentPatru pompieri nemțeni au plecat în misiune, în Grecia
Articolul următorX Rocks Hard Enduro etapa Regională se dispută la Gârcina
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

 1. Asta e versiunea pentru prosti a acestei fabule.
  Adevărul e altul.
  1.Acel lat a fost pus special ca sa-l prinda.
  2.Tranchilizantul ,daca chiar a venit un veterinar cu toate ca am mari dubii in aceasta privinta,e posibil sa fi fost in cantitate mai mica in mod deliberat ca sa aiba motiv sa-l impuste.
  Deci cu alte cuvinte un plan perfect pus la punct care a dat si roade…la mai mare .
  Au mai ramas 2 de omorât.

Comments are closed.