0:00

Urs flămând la Dămuc, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe câteva zile un urs dă târcoale gospodăriilor din satul Trei Fântâni, comuna Dămuc. La una dintre vizite ursul a atacat și a reușit să plece cu un porc din curtea unui localnic.

Azi noapte când toți credincioșii luau lumină, ursul s-a reîntors, în jurul orei 00:50, intrând într-una dintre gospodării. Oamenii au sunat la 112 cerând ajutorul. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului, informează ISU Neamț.

Primarul Ioan Voaideș spune că ursul nu a făcut mari pagube, iar situația este destul de greu de supravegheat în satele presărate la poalele pădurii:

“Nu putem face mare lucru. Ursul vine, trece gardul, intră în gospodărie. Mari pagube nu a făcut. E vorba despre case care sunt la 2 metri de pădure”, a precizat primarul.

În Dămuc, prezența urșilor în zona stânilor, de unde mai iau câte o oaie, a devenit un lucru aproape obișnuit.

A.C.

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentAvertizări meteo și hidrologice în regiunea Moldovei
Articolul următor„Răpită și sechestrată” în seara de Înviere. Zeci de polițiști implicați în anchetă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Ursul a bagat groaza in sateni dupa ce a omrat doi porci , un vitel si mai multe oi. Ursul se plimba de mai multe seri prin tot satul fara a fi speriat prea tare de eforturile localnicilor de-al speria. Aceasta este tara in care ursii au mai multe drepturi decat oamenii.

Comentariile sunt închise.