pietricica turism

Un bărbat de 40 de ani, din Piatra-Neamț, care era căutat la nivel internațional, a fost prins de polițiști, în ziua de 2 aprilie, chiar în localitatea de domiciliu. Individul era dat în urmărire de autorităţile din Italia, pe numele său fiind emise patru mandate europene de arestare, pentru comiterea mai multor furturi.

“Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an şi 11 luni şi la plata unei amenzi penale de 800 de euro, pentru o serie de infracţiuni contra proprietăţii, respectiv furturi din magazine, comise în perioada 2012-2015 la Roma şi Verona. Ieri, în urma acţiunii unui echipaj al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, persoana în cauză a fost depistată, imobilizată şi predată poliţiştilor de investigaţii criminale”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Bărbatul a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare, după care va fi predat autorităţilor judiciare din Italia. (C.M.)