arestat 05Ştefan Ciocoiu (31 de ani) din Săvineşti, un bărbat care era dat în urmărire internaţională pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 4 ani de închisoare, a fost prins, în noaptea de 10 spre 11 decembrie, în localitatea de domiciliu.

„În jurul orei 01:30 bărbatul a fost observat pe platforma staţiei peco din localitate cu un autoturism, ce avea aplicate numere străine”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În momentul în care acesta a observat lucrătorii de poliție s-a urcat la volanul autoturismului şi a demarat în direcţia străzii Aleea Parcului. Astfel, s-a procedat la urmărirea autoturismului marca Ford Mondeo până în parcarea unui bloc de pe strada Aleea Parcului din Săvineşti, unde bărbatul a coborât de la volan şi a fugit în direcţia străzii Preot Macovei, fiind prins și imobilizat de către polițiști. Cu ocazia depistării s-a constatat că persoana în cauză a condus autoturismul având permisul de conducere suspendat și prezentând halenă alcoolică”.

Ştefan Ciocoiu a refuzat să sufle în etilotest, a fost dus la spital, dar n-a fost de acord nici cu recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care i s-a întocmit un dosar penal. Autoturismul pe care îl conducea a fost examinat de criminalişti şi este subiectul unor verificări pentru a se stabili provenienţa acestuia.

Ştefan Ciocoiu a fost condamnat, pentru furt calificat, după ce a comis zeci de furturi de cablu telefonic, împreună cu alţi doi tineri. Doar pentru faptele din perioada 13 martie 2009 – 20 martie 2010, firma de telefonie fixă a declarat un prejudiciu de aproape 14.000 de euro. Hoţii au acţionat atât în Săvineşti, cât şi în Dobreni, Costişa şi Bârgăoani, au tăiat cablurile de pe stâlpi şi apoi le-au ars ca să vândă cuprul, dar şi învelişul din plumb. (C. MIRCEA)