0:00

Urmările viscolului în regiunea Moldovei: bucăți de acoperiș și copaci căzuți, localități fără curent, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFurtuna puternică de azi noapte, 17 spre 18 ianuarie, cu intensificări ale vântului ce au depășit, pe alocuri 80 de km/oră, a dat de furcă pompierilor din mai multe zone din nord-estul țării.

În județul Neamț nouă comune au rămas fără curent aseară, Dumbrava (Timișești), Urecheni, Păstrăveni, Rădeni, Țibucani, Țibucanii de jos, Lunca Moldovei, Davideni și Podoleni nu erau alimentate cu energie electrică. 4510 consumatori au fost afectați. Astăzi dimineață la ora 8,00 a fost reluată alimentarea în marea majoritate a localităților, numai în satul Dumbrava, comuna Timișești încă nu a fost restabilită alimentarea, 43 de consumatori de aici fiind încă afectați.

Angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au acționat azi noapte cu zeci de utilaje pe toate drumurile naționale, împrăștiind material antiderapant.

În județul Suceava, în cursul serii, militarii Detașamentului Suceava au intervenit în în zona Serpetine a municipiului reședință de județ, pentru înlăturarea unei crengi căzute pe carosabil care punea în pericol circulația autoturismelor.

Urmările viscolului în regiunea Moldovei: bucăți de acoperiș și copaci căzuți, localități fără curent, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTot în Suceava, dar în municipiul Fălticeni, în zona Cinematografului, din cauza fenomenelor meteo, trei autovehicule au fost avariate prin căderea unor elemente de construcție din acoperișul unui bloc de locuințe din vecinătate. Pompierii militari din localitate au intervenit cu două autospeciale cu accesorii specifice și autoscara de lucru la înălțime pentru îndepărtarea acestora (foto ISU Suceava).

Urmările viscolului în regiunea Moldovei: bucăți de acoperiș și copaci căzuți, localități fără curent, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Botoșani, peste zece metri pătrați de tencuială de pe fațada unui bloc de pe strada Împărat Traian din municipiul reședință de județ era gata să se desprindă și să cadă peste trecători, de la nivelul etajului IV. Vântul puternic de aseară, a crescut pericolul. Îngrijorați, locatarii au cerut ajutorul pompierilor botoșăneni. Aceștia au intervenit rapid și au înlăturat bucata de tencuială cu ajutorul unei căngi (foto ISU Botoșani).

La această oră carosabilul este uscat în județul Vaslui, uscat cu porțiuni umede în Botoșani și Iași, umed cu zăpadă framantata 0-2 cm pe DN 18 în Suceava, umed cu zăpadă frământată de 0-1 cm în județele Bacău și Neamț.

Cerul este parțial acoperit în Botoșani și acoperit în majoritatea județelor din nord –estul țării, ninge slab pe alocuri în Suceava, Vaslui și Neamț. Vântul suflă cu viteze cuprinse între 20 și 70 de km/oră, cele mai mari intesificări ale vântului sunt în Botoșani și Neamț.

Este necesară prudență în trafic, se circulă în condiții de iarnă.

Angela Croitoru

Articolul precedentApa Serv organizează concurs pentru patru posturi de Manager Contract
Articolul următorFOTO. Bărbat rănit după ce TIR-ul în care se afla s-a răsturnat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.