0:00

Universitatea „Cuza”: scandal tranşat în instanţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLiga Studenților din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IAȘI) a câștigat definitiv procesul intentat de conducerea unităţii de învăţământ superior, prin care se solicita LS IAŞI schimbarea denumirii și a siglei asociației, se precizează într-un comunicat de presă al LS IAŞI.

Instanța a stabilit că denumirea asociației studențești este legală și a apreciat că prin acțiunile Ligii nu a fost afectată imaginea instituției de învățământ superior, problemele din sistemul educațional fiind de interes public.

„Hotărârea instanței mai confirmă faptul că organizația reprezintă interesele legitime ale studenților din universitate. Liga Studenților (LS IAŞI) solicită conducerii instituției să pună în imediată aplicare hotărârea Tribunalului Iași, să recunoască organizația drept legal constituită la nivel de universitate și să își ceară scuze în mod public pentru situația penibilă în care a pus organizația și membrii acesteia în ultimii doi ani. Pentru persoanele care nu vor să admită această realitate există o singură cale: DEMISIA! În acest sens, cerem demisia prorectorului pe probleme studențești, prof. univ. dr. Carmen Crețu, principala autoare a blocajului și a atacurilor Universității împotriva Ligii Studenților, a prof. univ. dr. Cătălin-George Lefter, decanul Facultății de Matematică, care a amenințat studenții cu represiuni din partea Serviciului Român de Informații (SRI) și a Poliției, dacă nu vor renunța la activitatea din Liga Studenților și a prof. univ. dr. Marius Durea, care consideră că studenții nu au dreptul la petiționare”, potrivit comunicatului citat.

Detalii despre întregul scandal, AICI.

„Timp de doi ani de zile am fost prigoniți, fiind sub o continuă presiune și amenințare. Nu am mai avut dreptul să ne întâlnim niciunde în spațiile universității, nemaiputând astfel să organizăm evenimente, nici să facem ședințe. Conducerea universității a solicitat mai multor cadre didactice să nu participe la evenimentele noastre și a contactat instituțiile publice din Iași solicitându-le să nu încheie contracte de parteneriat cu noi și să nu ne mai ofere spații, folosindu-și influența pentru a bloca activitatea Ligii, văzând că nu pot să ne înfrângă”, a declarat Silvian Emanuel Man, președintele LS IAȘI.

Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (prescurtat LS IAȘI) este o organizație studențească independentă, nepartizană și fără afiliere în cadrul federațiilor studențești naționale, cu activitate civică și sindicală, creată pentru a apăra drepturile și interesele studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prin toate mijloacele legale de care dispune. Organizația a activat în perioada 1989-2001, fiind reînființată în vara anului 2013 de către un grup de studenți. De atunci a desfășurat o intensă activitate cu caracter civic, militând constant pentru refacerea vechiului spirit al mișcării studențești din România. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAsociere de 22.000 de lei între CJ Neamț și Federația Română de Handbal
Articolul următorExpoziţie personală Dumitru Bezem
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.