0:00

„Unire-n cuget și simțiri”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cu ocazia sărbătoririi a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, Școala Gimnazială Nr. 5 din Piatra-Neamț a derulat, în perioada 23-24 ianuarie, proiectul „Unire-n cuget și-n simțiri”.

Coordonatoarele proiectului, prof. Cristina Bălănescu și prof. Cristina Letos, au organizat un colocviu în parteneriat cu Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț, la care au participat numeroși elevi, din ciclul primar și gimnazial, ai Școlii Nr. 5. Au dat curs invitației muzeografa Elena Cojocariu și muzeografa dr. Mihaela-Cristina Verzea, care au îmbogățit cu explicații prezentările de imagini, fotografii și documente privind aspectele din viața și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și ale Doamnei Elena Cuza, prima doamnă a României.

Nici școlarii nu au fost mai prejos, aceștia întrecându-se în prezentarea de proiecte și desene, cu tema „Unirea Principatelor Române”. Tot elevii au fost și cei care au deschis programul, pregătind un scurt moment artistic, sub îndrumarea profesoarei Dorina Năstasă. În cadrul aceluiași proiect educațional, elevii implicați în concursurile tematice, expozițiile cu desene și scenete au avut ocazia să viziteze expoziția temporară „Fotografii și documente inedite din colecțiile Muzeului de Istorie Piatra Neamț”. (M.T.)

Articolul precedentIPS Teofan: “Dumnezeu și familia trebuie să fie cuvinte fundamentale pentru poporul român”
Articolul următorContract de management dezbătut în CJ