0:00

Unii se gândesc la vară …, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un șpionete bărbos la pene, angajat cu juma de normă la patru fără douăzeci, ne informează că pe malul Ozanei într-o premărie, mări s-or strâns mai mulți pesedei puși pe cleveteală, bașca revoluționari dă partid, că vrea alegeri la vară, că-i mai cald. Ba unu din ei băga mâna în calorifer, că sobe nu erau, sigur fiind de faptul că el știe că o să se face alegeri la cejeu mie-n sută. Acuma, am stat și ne-am cugetat, de unde până unde s-aude pă Ozana ce face dom` Culiță (să trăiți!) la Piatra și mai cu seamă de unde știe ei când se face alegerile, că n-o trecut decât un an. Din ce ne-o zis șpionetele nostru, ceilanți s-o cam uitat pieziș la creștinu care o dat duma asta, ș-apoi unu la altu că nu îndrăzneau să-ntrebe ce și cum. Într-un târziu s-o ridicat unu să se lămurească: ”dom`le, sigur e la consiliul județean? Nu-i pe colegiu la noi, aici?”.

Un nene conselier județean, mare amator de fotbaluri, s-o trezit vorghind singur că nu este specialiști destui care să-l contreze pe tema asta. Și dacă tot o văzut că n-are cu cine, omu` nostru s-o hotărât să le-arate, inclusiv celor dă la ANI, cum stă treaba. Și s-o făcut nenea nostru, și antrenor, și jucător, și finanțator, că mai era un pic și atingea culmea fotbalului în care cel care centrează, dă și cu capul. Acuma, noi nu credem că grozăvia asta de trei în unu o să țină multă vreme, că băieții de la ANI se pregătesc și ei de meci, iar unii din ei joacă de când erau mici. Evident, în funcție. Așa că, nu suntem siguri că pariem unu solist pe `mnealui la meciu cu cei de la ANI.

După ce l-am cântat pe dom` dereftor de la AJOFM că ține la dos oarece docomente și trimite lumea la plimbare când e vorba de ele, s-o apucat domnu` să sune pe la berouri cu ștaif și să se explice cum că presa e ticăloșită și mnealui este asemenea madonei cu pruncu și-o fost lăsat singur în calea uraganului. Că cică el o protejat firmurile alea din docomente, și-o ținut pept, că ele, firmele, o zis că face scandal dacă apare la gazeturi, și, cum e mai temos din fire, o tăcut din gură. Acuma, noi înțălegem că drumu e pavat cu bune intenții, dar nu pricepem dacă este și lege care să zice să ține docomente la dos. Din ce zice mnealui, există oarece legi care-l apără pentru năzbâtia asta, dar nu le arată decât dacă mergi la o cafea la mnealui în berou. Cel puțin așa ne-o zis un șpionete, că o pățit un nene depotat, care o fost sunat de dom` dereftor, și chemat la berou să i se arate cum stă treaba. Voila de vezi!

Articolul precedent„Trecea fanfara militară”
Articolul următorEdith Piaf – o viaţă de legendă (II)