Câte un minicampionat de 10 etape debutează sâmbătă, 18 martie, în Diviziile A1 feminine și masculine de volei, atât în partea superioară (play-off) cât și în partea inferioară (play-out). Ambele echipe pietrene joacă în a doua grupă valorică (7-12): Unicul cu gândul de a prinde locul al 7-lea și de a participa în Cupa Balcanică pe care a câștigat-o în 2010, iar VCM-LPS cu scopul de a evita, dacă se mai poate, retrogradarea. Punctajul acumulat în sezonul regulat se păstrează. Voleibalistele de la Unic întâlnesc, sâmbătă, 18 martie, de la ora 14:00, în Sala Polivalentă de pe Calea Romanului, ultima clasată, SCMU Craiova.

“Încercăm să câștigăm toate meciurile de acum încolo și nu oricum, ci cu 3-0. Luptăm pentru locul al 7-lea cu Penicilina Iași, care a acumulat 29 de puncte ca și noi în turul și returul sezonului. Se joacă sâmbătă-miercuri și avem un program infernal. Depindem foarte mult de forma în care o să ne aflăm în ziua respectivă. Miercuri, 22 martie, deja jucăm la Piatra Neamț cu Penicilina Iași”, a afirmat antrenoarea secundă a Unicului, Mihaela Voivod.

La secțiunea masculină, ultima clasată, VCM-LPS Piatra Neamț (5 puncte), se va deplasa sâmbătă, 18 martie, la Știința Explorări Mare. “Ne dorim să avem o evoluție constantă în aceste ultime 10 etape. Acum vor conta doar victoriile. Ne putem mai bine manifesta în aceste meciuri în care întâlnim echipe mai apropiate de valoarea noastră și am dori să gestionăm finalurile de set așa cum trebuie. Ar trebui să apară și liderul de grup care să rezolve momentele cheie și atunci totul o să fie bine”, a spus antrenorul pietrenilor Nicu Buruș. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)