Visul frumos a luat sfârșit. Voleibalistele de la Unic au pierdut cu 1-3 (20:25, 18:25, 25:23, 18:25) partida cu CSM București și nu au mai reușit să încheie campionatul regulat pe locul al 6-lea spunând astfel adio grupei de elită.

“Acum suntem pe locul al 7-lea și trebuie să ne păstrăm această poziție până la final. O să fie o luptă dusă cu Penicilina Iași pentru acest obiectiv. Am tot sperat că vom reuși să rămânem pe locul al 6-lea, dar în acest sezon CSM Lugoj a ajuns acolo. Nu mai putem da timpul înapoi. Ne-am jucat șansa până la capăt, însă să evoluezi timp de 22 de meciuri cu aceleași voleibaliste e destul de greu”, a afirmat antrenoarea Unicului, Mihaela Voivod.

În faza a doua a competiției se va desfășura un minicampionat de 10 etape, tur-retur. Punctajul acumulat în sezonul regulat se păstrează. Unic Piatra Neamț va evolua sâmbăta viitoare, acasă, cu ultima clasată SCMU Craiova.

În întrecerea masculină, băieții de la VCM-LPS au fost învinși acasă de ACS Volei Municipal Zalău cu 3-1 (6:25, 25:20, 22:25, 12:25) și cu doar 5 puncte au terminat returul pe ultimul loc.

Pietrenii au avut  o primă parte de sezon catastrofală fiind ca și retrogradați în Divizia A2. Ei mai au o șansă, destul de firavă de a evita coborârea în eșalonul al doilea, în minicampionatul de 10 etape care va debuta sâmbătă viitoare. Atunci, în prima rundă, Iosif și compania vor juca la Știința Explorări Baia Mare. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)