reclama autocenter

Fetele de la Unic-LPS avea programat derby-ul cu SCMU Craiova, dar din cauza vremii nefavorabile conducerea grupării oltene a solicitat amânarea disputei. Drumurile sunt impracticabile în județele Prahova și Buzău, iar de astăzi se anunță noi căderi de zăpadă și viscol puternic.

Vasile Ouatu

„Craiova ne-a cerut sa fim de acord cu amânarea meciului și am fost de acord. Este vorba despre omenie la mijloc până la urmă și de o privire în ansamblu a lucrurilor. Poate că, dacă și noi am fi fost în locul lor am fi cerut și noi amânare“, a declarat Vasile Ouatu, președintele de onoare al Unicului. Cel mai probabil, meciul se va juca pe data de 5 februarie. Voleibalistele Unicului pregătesc derby-ul regional cu Penicilina Iași, programat pentru sâmbătă, 1 februarie, meci pe care îl vor disputa în deplasare. Obiectivul echipei pentru acest sezon este clasarea pe un loc care să perimită înscrierea echipei în cupele europene.

Faza de joc cu Lorena Ciocian si Marin Iliescu

Sărbătoarea clubului – în luna mai

În altă ordine de idei, oficialii Unic Piatra Neamţ au stabilit ca, în zilele de 8 şi 9 mai, să se sărbătorească cei 50 de ani de la înfiinţarea echipei feminine de volei. Cei care se ocupă cu organizarea acestui eveniment sportiv au stabilit în mare programul celor două zile, care are mai multe laturi, sportive, culturale, dar şi omagiale. Clubul pietrean a primit acceptul din partea federaţiei pentru ca atunci, naţionala de volei feminin a României să susţină unul sau mai multe jocuri amicale la Piatra Neamţ cu echipe locale.

De asemenea, vor fi mai multe acţiuni în şcolile din judeţ, la Roman sau la Piatra Neamţ, unde se vor juca mai multe meciuri între instituţiile şcolare, scopul principal fiind promovarea voleiului în şcoli şi licee. Momentul de vârf al sărbătorii împlinirii celor 50 de ani de la înfiinţarea clubului Unic va avea loc în ultima zi, pe data de 9 mai când, cel mai probabil, la Teatrul Tineretului, vor fi omagiate fostele glorii ale echipei pietrene, jucătoarele şi antrenorii, care vor primi diplome de recunoştinţă şi cadouri speciale din partea organizatorilor. La eveniment vor fi mai multe surprize pentru invitaţi, inclusiv un spectacol de sunet şi lumină, pe care organizatorii vor să-l pună la punct în cele mai mici detalii.

Promovarea voleiului în școlile din județ

Oficialii Unicului speră ca actuala echipă să întâmpine acest mare eveniment printr-o evoluţie cât mai bună în actuala ediţie de campionat şi o clasare ce să permită calificarea echipei, din nou, într-o competiţie europeană. „Vrem să întâmpinăm cât mai frumos acest mare eveniment din istoria clubului nostru şi aştept din partea fetelor un retur aproape perfect. Vor fi mai multe surprize pe care le pregătim pentru acea dată, vor fi mai multe meciuri demonstative. În aceste zile se concretizează exact programul pentru aceste manifestări şi, prin jocul prestat în actualul retur, să ţinem publicul pietrean în tensiune. Vrem să facem mai multe acţiuni la sală şi să atragem prin orice mijloace cât mai mulţi spectatori. Vrem să îi sărbătorim pe cei care încă mai sunt printre noi, care au pus bazele şi au evoluat încă din 1964 la această echipă. Vrem să facem o promovare intensivă pentru copii. Chiar acum, din februarie, vom începe o competiţie şcolară la Roman, iar de pe data de 1 martie la Piatra Neamţ. Vor fi foarte multe jocuri între echipele şcolare, la final vom acorda diplome şi premii, este o acţiune a noastră de mare amploare pentru promovarea voleiului în şcolile din judeţ”, a spus preşedintele de onoare al Unicului, Vasile Ouatu.

LPS Piatra Neamț – pepiniera de talente a Unicului

Vasile Ouatu a ținut să alăture denumirea Liceului cu Program Sportiv echipei de volei feminin, datorită colaborării între prestigioasa instituție de învățământ pietreană și echipa municipiului Piatra Neamț. Profesoarele Carmen Asmarandei și Daniela Froman se ocupă de ani de zile de promovarea voleiului în școli și de selecția tinerelor pentru a le coopta în echipele de copii și junioare ale LPS Piatra Neamț.

Profesoara Carmen Asmarandei

”Noi mergem pe principiul că nu închidem ușa nimănui care dorește să practice voleiul. Fetele din clasa a patra, chiar și a treia, vin cu părinții în sala de la Obor pentru antrenamente. E bine, pentru ele că învață tainele voleiului de mici, iar apoi vin la LPS pentru a urma cursurile școlii noastre”, a declarat profesoara Carmen Asmarandei.

Echipa de cadete a LPS PIatra Neamt

”Echipa de cadete este pe primul loc în campionat și este format atât din jucătoare care învață la LPS Piatra Neamț, dar avem și eleve foarte bună la învățătură de la Colegiile Naționale Calistrat Hogaș și Petru Rareș. Suntem calificate, practic, în turneul semifinal și ceea ce ne propunem este să jucăm  din ce în ce mai bine și să formăm o echipă puternică, capabilă să se bată pentru medalii la turneul final”, a declarat profesoara Daniela Forman. Mihaela Albu și Andreea Munteanu fac parte din ultima generație a jucătoarelor promovate la Unic-LPS Piatra Neamț. Liberoul Mihaela Albu a izbutit un transfer de senzație la campiona Știința Bacău, semn că este o jucătoare de perspectivă, aflată în vederile selecționerilor lotului național, dar, în acest sezon, a fost împrumutată la Unic-LPS.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentTemperaturi de primăvară
Articolul următorPictorul Vasile Doru Ulian, la 70 de ani

1 COMENTARIU

Comments are closed.