După 3 victorii consecutive, voleibalistele de la Unic au fost învinse cu 3-0 (20, 16, 19) de Penicilina Iași în derby-ul Moldovei. În lupta “băncilor tehnice” dintre tată (prof. Dan Gavril-Penicilina) și fiu (prof. Rareș Gavril-Unic) de această dată a câștigat tatăl, după ce în tur învingător a ieșit fiul cu același scor. Partida a durat 81 de minute și s-a aflat la discreția jucătoarelor din Dealul Copoului.

“Ne-au luat cu fulgi cu tot. Ce-i drept nici nouă nu prea ne-a mai mers jocul. Și dacă eram o echipă mai bună nu știu dacă reușeam să batem sâmbătă Penicilina. Au fost și momente de nervozitate și de-o parte și de alta, s-au acordat cartonașe,  o nebunie totală. Am introdus-o și pe junioara Bulai în locul Irinei Andreica în fiecare set, dar nici așa nu s-a întâmplat nimic bun pentru noi”, a spus antrenoarea secundă a Unicului, profesoara Mihaela Voivod.

“Ieșencele s-au bucurat de parcă au câștigat Campionatul Mondial. Acesta a fost țelul lor de când au plecat învinse drastic de la noi”, a mai completat Mihaela Voivod.

Cu 23 de puncte, Unicul a rămas pe locul al șaselea și va juca vineri, 17 februarie, acasă, de la ora 17:30, cu Știința Bacău, actuala finalistă a Cupei României. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport.

“Trebuie să uităm repede eșecul cu Penicilina Iași și să luăm măcar un punct Bacăului”, a mai precizat antrenoarea pietrencelor.

În Divizia A1 masculină de volei, echipa VCM-LPS a continuat pe aceeași linie cu care ne-a obișnuit în acest sezon și anume cea a înfrângerilor, cedând cu 0-3 ( 23, 18, 17) la CSM București. Pe 18 februarie, Iosif și compania întâlnesc, de la ora 16:00, în Sala Polivalentă echipa CS Volei Caransebeș. (Ana MOISE)