unic-dan-gavril-rares-gavril
Rareş GAVRIL şi Dan GAVRIL

Voleibalistele de la Unic au obţinut a doua victorie la rând în campionat după ce s-au impus cu un neverosimil 3-0 (21, 15, 17) în faţa Penicilinei Iaşi, performera etapei trecute. Nici cei mai optimişti susţinători pietreni nu ar fi putut anticipa că eternul derby moldav va fi tranşat într-o manieră atât de clară de Unic. Astfel, fiul, Rareş Gavril, antrenor secund la învigătoare, şi-a depăşit tatăl, pe Dan Gavril, tehnician principal la Penicilina. Punctele forte ale formaţiei gazdă au fost serviciul, blocajul, dar şi o apărare bine pusă la punct semn că studierea adversarelor s-a făcut îndelung şi cu atenţie.

Le-am dominat rău. Nu le-am lăsat deloc să joace. În ultimele două seturi am evoluat aproape fără greşeală. Iată că ne priesc meciurile programate la interval de 3 zile”, a spus profesoara Mihaela Voivod, antrenoarea principală a Unicului, care, contra ieşencelor, le-a utilizat pe Pintea – Buz, Dancu, Bobi, Hambele, Lăpuşnenu şi Ciucu-libero.

Cu 10 puncte, pietrencele se situează fix la mijlocul clasamentului şi vor juca, pe 12 noiembrie, într-un alt derby al Moldovei, în deplasare, cu Ştiinţa Bacău.

A apărut soarele şi pe strada formaţiei masculine de volei VCM-LPS Piatra Neamţ întrucât Răileanu şi compania au repurtat prima victorie în campionat, scor 3-2 (-26, 22, 23, -22, 13) în partida cu CSM Bucureşti. Chiar dacă a venit abia în etapa a şasea, succesul echipei moldovene este  dătător de speranţe pentru jocurile viitoare.

„Meciul a fost deosebit de echilibrat. Am prins o zi destul de bună, deşi uneori fluctuaţiile de formă nu ne-au dat pace. Poate dacă câştigam primul set în care am condus cu 24-22 altul era scorul. Am pierdut iarăşi controlul în setul al patrulea şi a fost nevoie de actul decisiv în care ne-am impus destul de greu cu 15-13”, a afirmat Nicolae Buruş, antrenorul echipei pietrene.

Cu două puncte, echipa VCM-LPS este ultima în clasament, poziţie pe care o poate părăsi dacă în runda viitoare, de pe 12 noiembrie, învinge la CS Volei Caransebeş. (A. MOISE; FOTO: G. CRĂCANĂ)

Articolul precedentLIGA A V-A: CSM Ceahlăul şi Siretul Doljeşti, campioane de toamnă
Articolul următorA fost sau nu criză de antirabic? Ministerul zice că nu, dar s-a… rezolvat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.