Ultima situație oficială indică 196 de persoane confirmate infectate cu noul virus în județul Neamț, de la început și până la data de 8 aprilie.

Raportat la numărul și mișcarea populației, municipiul Piatra Neamț și 10 comune învecinate au cele mai multe cazuri, circa 140. Aproximativ jumătate din numărul total al persoanelor confirmate pozitiv sunt din Piatra Neamț. Concentrația cea mai mare de persoane infectate fiind în municipiul reședință de județ, în jur de 100 cazuri, acest lucru indică cel puțin un focar de început, din care s-au propagat altele mai mici.

Următoarea zonă afectată este Târgu Neamț, unde cel puțin 25 de cazuri au fost confirmate, jumătate fiind chiar în oraș. Diferența se împarte între zona Roman, cu două comune și zona Bicaz, cu două comune, câte 5 cazuri, plus alte 10-12 cazuri la persoane fără domiciliu în Neamț.

Până acum, o singură persoană dintre cele confirmate a fost declarată vindecată și externată, iar 8 persoane au decedat, dintre care una singură nu avea și alte afecțiuni. (C.I.)