Peste 13 tone de legume, fructe, dar și alimente de strictă necesitate au fost oferite de elevii din 65 de școli din Neamț în campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”.

Pe lângă beneficiarii tradiționali ai acestei acțiuni umanitare, începută acum opt ani, Spitalul Orășenesc „Sfântul Ierarh Nicolae” Bicaz și Unitatea Medico-Socială Ceahlău s-au aflat, anul acesta, în atenția elevilor. Copiii de la Școala Gimnazială nr. 4 Bicazu Ardelean și cei de la școlile din Pârâul Caprei, Ivaneș și Bicaz-Chei au oferit spitalului din Bicaz ceapă, cartofi, varză, ulei, făină, orez, conserve, dulceață și alte alimente pentru hrana bolnavilor. Produsele adunate, anul acesta, au ajuns la copiii și bătrânii sărmani, dar și la cei din centrele sociale: Centrul de plasament de tip familial „Ioachim si Ana” Dumbrava Roșie, Căminul de bătrâni de la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” – Groși, Fundația „Omenia” Târgu Neamț, Fundația Solidaritate si Speranță Săvinești, Centrul Social Pietricica Piatra Neamț, Complexul de servicii „Ion Creangă” Piatra Neamț, Asociaţia Născută Înger,  Asociaţia Luceafărul, Cantina Socială „Sfinții Trei Ierarhi” Piatra Neamț, Centrul de Plasament „Madre Carla”, Centrul de plasament „Teodora Campostrini”, Fundația Pacea Roman și altele.

Ediția 2018 a campaniei sociale Săptămâna legumelor şi a fructelor donate s-a caracterizat printr-o implicare numeroasă a voluntarilor și prin varietatea produselor donate. În județul Neamț s-au implicat 8.655 de elevi și 789 de cadre didactice din 65 de unități școlare. În cadrul campaniei au fost colectate și donate 6.051 kilograme de legume și 7.151 kilograme de fructe. De asemenea, voluntarii au donat și alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceață, conserve, dulciuri. Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari, familiilor acestora, profesorilor voluntari și coordonatorilor pentru implicare, dăruire și efort”, declară prof. Ionela-Meda Știrbu, inspector coordonator județean al Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

(C.I.)

Articolul precedentA lovit o femeie cu mașina și-a lăsat-o să moară în șanț – 2 ani de închisoare
Articolul următorDezastrul de la Cetatea Neamțului dus în Parlament
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.