0:00

Un localnic din satul Neagra, comuna Tașca, a cerut ajutor la 112 azi noapte, 5 iulie, după ce un urs i-a intrat în gospodărie. Ursul i-a ucis doi porci și l-a târât pe unul spre pădure.

Jandarmii de la Postul Montan Bicaz și polițiștii din comună au intervenit și împreună cu un angajat al Direcției Silvice, vecin cu omul care s-a trezit cu ursul în curte, au alungat ursul. Acesta a mai dat târcoale gospodăriilor și a fost alungat abia după ce s-au tras focuri de armă. „La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă, acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie, doi porci”, a declarat Magdalena Gabriela Muraru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț. La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD.

Jandarmii au mai rămas o vreme în zonă pentru a supraveghea și acționa în caz că ursul ar fi revenit. Localnicii au fost avertizați să rămână în case prin mesaj RO-ALERT.

Este al șaselea incident din acest an, ultimul atac al ursului fiind semnalat în noaptea de 19 iunie, într-o gospodărie din Izvoru Muntelui, orașul Bicaz.

C.I.

Articolul precedent7 aleși locali din regiunea Nord Est în atenția ANI
Articolul următorPompierii au intrat pe geam pentru a-i acorda îngrijiri unei bătrâne