0:00

Un turist a murit pe Ceahlău după ce a căzut de la 27 metri înălțime, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn turist din București, care făcea parte dintr-un grup mai mare, de 30 de excursioniști, s-a desprins de însoțitori, ieri, 5 august, în zona Jgheabul Ursăriei de pe Ocolașul Mare pentru a face cățărări, singur, pe pereții abrupți. Omul i-a asigurat pe cei din grup că are experiență în alpinism și părea să fie bine echipat.

Seara, pe la ora 19,00, la șase ore după ce bărbatul a plecat singur, oamenii din grup au sunat la Salvamont anunțând că, probabil, bărbatul s-a rătăcit. Echipajul Salvamont de la baza Dochia a plecat în căutarea acestuia și i-a văzut corpul, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața, într-un horn înalt de 27 de metri, în Jgheabul Ursăriei.

Pentru că se lăsase noaptea și intervenția se anunța a fi foarte dificilă, salvamontiștii au amânat pentru această dimineață extracția.

„A fost o intervenție deosebit de dificilă, din cauza zonei stâncoase, a pereților abrupți și a înălțimii. Nu aveam altă șansă decât să coborâm după el. Cinci colegi au coborât și i-au legat corpul și, după o muncă asiduă, am reușit să-l scoatem la suprafață. Am făcut o solicitare pentru elicopterul SMURD, dar acesta era implicat într-o acțiune pe Cod Roșu și nu a putut fi trimis. Așa încât, tot noi l-am coborât până la baza din Durău. Condoleanțe familiei. E trist când avem astfel de intervenții, noi facem tot posibilul să salvăm vieți”, a precizat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Tot ieri, 5 august, Salvamont Neamț a intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportul unei femei, de 54 de ani, în zona Șeaua la Morminte. Aceasta era în stare avansată de epuizare și avea crampe musculare generalizate. Intervenția a fost un succes, femeia a ajuns la bază în siguranță.

Angela Croitoru

Articolul precedentO familie din Păstrăveni a rămas fără acoperiș deasupra capului
Articolul următorIntervenții la foc continuu pentru Salvamont Neamț: accidente, epuizare, atacuri ale viespilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. …”I-a asigurat pe cei din grup, ca el are experienta”
    Care experienta?! Poate pe zidul ala de la AFI Palace Cotroceni, de la el din Bucuresti.
    Dumnezeu sa-l ierte!

Comentariile sunt închise.