0:00

Actualizare 11 mai: Un echipaj al ISU Bacău a găsit şi recuperat trupul neînsufleţit al lui Marian Florea din apele aceluiaşi rău în care şi-a înecat copiii. Se pare că el şi-a dus până la capăt ameninţările.

Actualizare: Marian Florea, bărbatul de 30 de ani acuzat că şi-a ucis cei doi copii aruncându-i în apele unui râu este de negăsit.

Pompierii băcăuani continuă să-l caute, de această dată sub coordonarea procurorilor. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, într-un dosar in rem:

Prin ordonanţa procurorului s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, în forma violenţei în familie. Concluziile preliminare medico-legale au stabilit că decesul celor două victime s-a produs prin înec în apă. Cercetările penale continuă în vederea depistării şi prinderii autorului, dar şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a intervenit decesul celor două victime”, precizează comunicatul de presă al parchetului.

Potrivit procurorului Sorina Finică, purtătorul de cuvânt al parchetului băcăuan dosarul penal va fi trecut pe numele bărbatului în momentul în care acesta va fi găsit.

Un tată şi-a înecat doi copii într-un râu după o ceartă cu soția, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire iniațială: O drama cumplită a lovit o familie din judeţul Bacău, duminică, 8 mai, după-amiază. După o ceartă cu soţia, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comun Pânceşti, şi-a aruncat doi dintre copii în apele unui râu, lângă barajul de la Răcăciuni, după care, se pare că s-ar fi aruncat şi el. Mama copiilor a fost cea care a sunat la 112, anunţând că acesta a ameninţat că se va sinucide aruncându-se în apă împreună cu cei mici, potrivit informaţiilor furnizate de inspector Măriuca Amariei, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Un poliţist, din primul echipaj ajuns la faţa locului, a observant trupurile copiilor pe luciul de apă, a reuşit să îi scoată la mal şi a început manevrele de resuscitare. Echipajele medicale ajunse la faţa locului au continuat resuscitarea, însă, în final au fost nevoiţi să declare decesul băiatului de 4 ani şi fetiţei de 5 luni.

Cel de-al treilea copil al familiei, un băieţel de 6 ani, a reușit să scape, fugind cu bicileta la bunici.

ISU Bacău continuă căutările bărbatului şi în cursul zilei de astăzi, după ce ieri, până la ora 21,00 nu au reuşit să-l găsească.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care au preluat ancheta, au deschis dosar penal in rem pentru omor calificat, urmând ca tatăl ucigaş să fie pus sub acuzare, dacă va mai fi găsit în viaţă.

Deocamdată este deschis dosar penal in rem pentru omor calificat, urmează să dăm un comunicat oficial, în cursul acestei zile despre acest caz“, a precizat procurer Sorina Finică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Angela Croitoru

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Sume record pentru dezvoltarea Neamțului, alocate de Guvernul Ciucă”
Articolul următorFOTO. Țeavă de gaz distrusă de o mașină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.