Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Tarcău, este cercetat de polițiști după ce aseară și-a bătut pe una din cele două fiice. Astăzi, 12 februarie, a fost deschis un dosar penal și s-a emis un ordin provizoriu de protecție. „În urma primelor cercetări, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu prin care s-a stabilit ca acesta să fie evacuat din locuință și are obligația de a nu se apropia la mai puțin de 100 de metri față de fiica sa pe care a agresat-o”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În urma divorțului, instanța i-a încredințat bărbatului pe cele două fiice, cea mare în vârstă de 15 ani și cea mică de 9 ani. Aseară, el s-a înfuriat după ce a aflat că fata cea mare nu prea frecventează școala și a lovit-o de mai multe ori. Pe la ora 21, fata a fost transportată la Spitalul Roman cu ambulanța, însoțită de o asistentă socială. În urma investigațiilor din CPU Roman, medicii au stabilit că fata are traumatisme la umăr, abdomen și la mâna stângă, care i-a fost fixată cu atelă gipsată, apoi a fost externată, potrivit Laurei Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Primăria Tarcău a demarat o anchetă socială, urmând să se stabilească dacă fetele rămân în grija unchiului lor, fratele tatălui locuind împreună cu acestea.

C.I.