Trei femei din Valea Ursului și din Oniceni au dat 23.000 de lei unor necunoscuți, după ce-au fost sunate, cică de fiii lor, care le-au spus că au fost implicați în accidente. Este vorba despre înșelăciuni prin metoda care continuă să facă victime, în ciuda amplelor campanii de prevenire.

”După o amplă documentare a activității infracționale, desfășurată de polițiștii Postului de Poliţie Oniceni cu sprijinul Biroului de Operaţiuni Speciale Neamţ şi a Biroului de Analiză a Informaţiilor Neamţ s-a reușit identificarea persoanei care a prejudiciat trei femei cu vârste între 56 și 79 de ani, din Valea Ursului și Oniceni, cu suma totală de 23.000 de lei”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Polițiștii nemțeni, în două dintre cele trei cauze, au depistat în flagrant doi taximetriști, care au ridicat banii de la persoanele vătămate, fiind recuperată suma de 17.000 de lei. Totodată ieșeanul de 24 de ani mai este cercetat de polițiștii nemțeni și pentru alte șapte fapte de înșelăciune prin metoda «Accidentul», rămase sub forma tentativei, având în vedere că persoanele vătămate nu au dat curs solicitărilor, ci au verificat informațiile furnizate de acesta”.

În perioada 17 august-7 septembrie 2016, tânărul a apelat telefonic, în repetate rânduri, mai multe femei în vârstă pe care le-a mințit și le-a convins să-i trimită bani. Reamintim recomandările polițiștilor.

  • Verificaţi, contactând direct ruda sau apropiații acesteia, dacă situaţia de urgenţă este reală!
  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”!
  • Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii! (C.M.)