reclama autocenter

Un tânăr de 37 de ani, din Piatra-Neamț, cățărător singuratec, a căzut, în această seară (13 noiembrie) din perete, de la înălțime de aproximativ 5 metri, în zona Cheile Bicazului – Șugău. Salvamontiștii s-au dus să-l preia și să-l transporte spre ambulanță, atât imobilizarea cât și transportul necesitând echipamente speciale. Cel mai probabil, bărbatul se cățăra fără niciun fel de asigurare, de altfel bouldering-ul însemnând cățărarea pe bolovani sau structuri artificiale nu foarte înalte, în care, spre deosebire de escaladă, nu se mai folosesc coarda, buclele și hamul pentru asigurare.

”Victima a suferit un traumatism de bazin și probabil o fractură de col femural”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”Transportul s-a făcut conform procedurii aplicate în cazul fracturii de coloană, cu targă back strip – plan dur -, ca să nu fie niciun fel de problemă”.

C.M.

Articolul precedentAi încă acnee, deși ai trecut de adolescență? Iată 3 metode inedite de a ameliora această problemă la adulți!
Articolul următorActrița Draga Olteanu Matei transportată urgent la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași