pietricica turism

jandarmi

Autospeciala de patrulare a Inspectoratului Judeţean de jandarmi Neamţ a fost „ştearsă” de un autoturism Opel, la câteva minute după miezul nopţii de 27 spre 28 septembrie. Incidentul s-a petrecut pe Aleea Ulmilor din Piatra Neamţ, în condiţiile în care cele două autovehicule circulau în sensuri opuse de mers, iar maşina Jandarmeriei avea viteză redusă.

„Autospeciala a fost acroşată la bara de protecţie stânga spate de către un autoturism marca Opel, ce se deplasa din sens opus şi nu a respectat distanţa laterală suficientă”, a precizat mr. Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ. „După ce a lovit autovehiculul jandarmilor conducătorul auto a plecat de la locul evenimentului, încercând să se ascundă printre blocuri. A fost urmărit şi oprit pe str. Nicolae Iorga, unde a abandonat maşina şi a încercat să fugă, fiind prins de către jandarmi. Recalcitrant, tânărul de 25 de ani, din Girov, a fost imobilizat şi încătuşat, moment în care s-a constatat că emana un puternic miros de alcool”.

Jandarmii au anunţat poliţiştii de la Biroul Rutier Piatra Neamţ, care l-au testat pe individ, au constatat că rezultatul este pozitiv şi au condus „şoferul” la spital, pentru a-i fi recoltat sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat penal pentru că s-a urcat băut la volan. Maşina Jandarmeriei nu a fost avariată serios, dar are câteva zgârieturi laterale şi bara de protecţie lovită. Conform procedurilor, poliţiştii l-au testat şi pe şoferul de pe maşina jandarmilor – un bărbat în vârstă de 36 de ani, care nu consumase alcool. (C. MIRCEA)