Patru bărbați au fost trimiși în judecată pentru dare de mită, după ce-au încercat să-și rezolve diverse probleme penale dând mită unor polițiști. N-au fost inspirați și probabil nu s-au gândit că agenții rutieri vor anunța ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

În prima situație, procurorul de caz a reținut faptul că, la data de 03.11.2018, inculpatul a oferit suma de 1.000 de lei unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Roznov, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu-i întocmi proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante de contrabandă”, se arată în comunicatul DGA. ”În cel de-al doilea rechizitoriu, procurorul de caz a reținut faptul că, la data de 07 noiembrie 2019, inculpatul, conducător auto, a oferit suma de 400 de dolari unui echipaj de poliție rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Târgu Neamț, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”.

Al treilea dosar a fost întocmit pe numele unui bărbat care a oferit 800 de lei unui echipaj de poliție format din 2 agenți rutieri de la Târgu Neamț, ca să nu-i întocmească dosar penal tot pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar al patrulea se referă la un bărbat care a încercat să-i dea 100 de lei unui agent ca să nu-l sancționeze pentru depășirea vitezei. În plus, bărbatul conducea un autotractor cu remorcă, încărcat cu  combustibil, fără a îndeplini condiţiile legale privind siguranţa transportului.

Toate cele 4 procese se vor judeca la Tribunalul Neamț.

C.M.