pietricica turism

Cu ocazia Zilei Poliției Române, 80 de angajați – 15 ofițeri și 65 de agenți – ai IPJ Neamț au fost avansați la termen și unul singur înainte de termen sau la ”excepțional” cum se spune în limbaj uzual.

Este vorba despre Silviu Lazăr, de la Serviciul Acțiuni Speciale, care a devenit agent șef adjunct. Intervenția care i-a adus ”mascatului” avansarea înainte de termen a avut loc pe 25 octombrie 2018, la Stejaru, unde un cetățean turc aclimatizat pe plaiurile mioritice n-a făcut față ideii nevestei sale de a pleca în lume cu un bărbat mai tânăr. Așa că turcul, om care, la 64 de ani, a rămas ancorat în adolescență și reacții demonstrative, a adunat vreo câteva butelii în casă și a amenințat că se aruncă în aer cu tot cu cei doi copii (un băiat de 18 ani și o fată de 12 ani).

La locul intervenției, s-au dus pompieri și ambulanțe SMURD, echipajele fiind conduse de însuși colonelul (la acea vreme) Ioan Nițică. El a dat ordin să fie sparte geamurile și băgate furtunurile în casă pentru a stinge incendiul care ar fi izbucnit dacă turcul ar fi aprins ziarele adunate în mijlocul cercului de butelii. Și, în toată agitația, în timpul căreia colonelul s-a împiedicat de un furtun și s-a lovit la față, iar ulterior a fost avansat la gradul de general, au apărut mascații. Silviu Lazăr a zburat ușa, a intrat și, din două mișcări, l-a imobilizat pe turc înainte ca acesta să apuce să aprindă bricheta. Evident, merita avansat fără discuție. Deși discuțiile pe tema avansărilor din poliție nu se vor opri, probabil, niciodată. (C.M.)