1.088 de nemțeni s-au programat la vaccinare în primele trei zile de când s-a reluat procesul, în 10 februarie. Cei mai mulți (579) s-au înscris la centrul de vaccinare de la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamț. Pentru accesul la vaccinare a bolnavilor cronici și a angajaților din domenii esențiale au mai fost deschise centre de vaccinare la Bicaz, Pipirig și Cordun.

Cei care vor să se programeze o pot face la oricare din aceste patru centre, indiferent de localitatea unde muncesc sau locuiesc, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Vaccinarea va începe în data de 15 februarie cu serul Astra Zeneca, recomandat persoanelor cu vârste între 18-55 de ani. Pentru județul Neamț sunt disponibile 4.800 de locuri în platforma națională. „În fiecare din cele 4 centre sunt disponibile 60 de locuri pe zi. Se pot programa persoanele care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa I și etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, inclusiv personalul din unitățile de învățământ. Programările se fac prin intermediul platformei electronice programare.vaccinare-covid.gov.ro , medicul de familie/curant sau prin call center la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numărul de suport 021. 414.44.33. Programarea pentru AstraZeneca se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie”, precizează DSP Neamț.

Până acum s-au vaccinat 14.260 de persoane, dintre care 4.637 și cu a doua doză.

C.I.

Articolul precedentNeamț: Doi elevi infectați, cursuri suspendate în două clase
Articolul următorFocar Covid la căminul pentru bătrâni din Bicaz