pompieri noapteaUn bar din Miron Costin, comuna Trifeşti, a luat foc, în noaptea de 16 spre 17 decembrie, din cauza unui scurtcircuit. În câteva ore, întreaga afacere, care tocmai ar fi trebuit să prospere în această perioadă, s-a făcut scrum. Pompierii au fost anunţaţi la ora 3:44 şi s-au dus la intervenţie cu trei autospeciale. În sprijinul lor au venit doi localnici şi angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Uregnţă, cu un utilaj de-al primăriei.

„La intervenţie au participat 21 de subofiţeri şi un ofiţer care au constatat că incendiul cuprindea acoperişul barului (pe jumătate din suprafaţa acestuia, flacăra se ridica la peste 5 metri deasupra coamei) şi încăperile din interior, mai puţin două dintre acestea, unde exista riscul extinderii imediate”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “Într-una din cele două încăperi exista o butelie. Flăcările se puteau extinde şi la o anexă lipită de bar, precum şi la casa vecină. Pompierii au acţionat concomitent pentru protecţia celor două camere (scoţând imediat butelia în exterior), a anexei şi locuinţei vecine, apoi au realizat dispozitive pentru stingerea incendiului”.

Militarii au lichidat incendiul la ora 11:30. Flăcările au făcut prăpăd. Acoperişul construcţiei a ars pe jumătate (150 mp), la fel şi mobilierul din interior, două frigidere, scena confecţionată din scândură, un laptop, casa de marcat, sistemul de supraveghere şi documentele de evidenţă contabilă. Cealaltă jumătate din acoperiş şi pereţii barului, construiţi din chirpici s-au degradat, iar pagubele sunt foarte mari. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un conductor cu izolaţia deteriorată. (C. MIRCEA)