reclama autocenter

* masterandul Iulian Pralea deszăpezeşte gratis trotuare în Bucureşti

* iniţiativa se vrea şi o formă de protest

pralea 1

Romașcanul Iulian Pralea este masterand în București. De când a venit zăpada, a decis să nu mai stea cu mâinile în buzunar și să aștepte autoritățile să “fie pregătite pentru iarnă”. Cu o lopată, a început să deszăpezească trotuarele și trecerile de pietoni din Capitală, încercând astfel să-i motiveze și pe alții să pună umărul la treabă. Pe 28 ianuarie, acesta a înființat și o pagină de Facebook – Iulian deszăpezește Bucureștiul, strângând până acum peste 3.700 de “like”-uri.

Această deszăpezire este un protest. Dacă știi vreo trecere de pietoni, trotuar care necesită deszăpezire dă-mi un mesaj sau sună-mă. Pro bono”, este mesajul lansat de Iulian către cei care au nevoie de ajutor.

Iulian recunoaște că la Roman nu a fost cazul să ia atitudine, dar în Capitală a simțit nevoia să dea un imbold tuturor, măcar pentru a ajunge, fără să se împiedice de nămeți, la metrou.

“Când am venit acasă, la Roman nu ningea. E oricum pentru prima dată când fac un astfel de protest. Consider că, dacă cineva nu-și face treaba, trebuie să punem noi mâna pe lopată. După ce am început eu să deszăpezesc, au început să sune și oamenii. Joi seară a venit cineva să mă ajute, alții au sunat azi să vadă unde sunt. Eu le spun orientativ orele și zona în care o să fiu, dar nu asta este idee. Fiecare trebuie să-și facă singur programul, nu în funcție de al meu. Fiecare să iasă cu lopata și să curețe o zonă”, a declarat Iulian.

pralea3

Gestul acestuia de voluntariat este privit de unii cu respect, alții îl iau ca model și ies și ei la deszăpezit, iar alții sunt și cârcotași, recunoaște tânărul: “Nu toți cred că fac acest lucru voluntar”. În doar trei zile de la demararea proiectului, Iulian Pralea a curățat, singur sau împreună cu câțiva prieteni, trotuarele și trecerile de pietoni din zonele Grozăvești, Valea Cascadelor, Opera și Casa Radio. (C. MATEI)

Articolul precedentÎncă o „rată” pentru uniformele polițiștilor
Articolul următorJaful de la Poștă aproape de rezolvare