reclama autocenter

Un bărbat din Roman a găsit o modalitate facilă de a obține bani: s-a folosit de datele unui prieten de-al lui ca să retragă zeci de mii de lire din contul unei firme administrate de acesta. Cosmin Burdușel a creat un cont de acces online banking și a reușit astfel să transfere din contul firmei administrate de prietenul lui, cont deschis la o bancă din Marea Britanie, 36.000 de lire în contul lui. Ulterior, a efectuat și o plată de 1.000 de lire către un comerciant.

Totodată, prin folosirea unui cititor de carduri (hardware și firmware), conectat la o tabletă (hardware), pe care se află programe informatice (software) a procedat la copierea datelor cardului comerciant SHELL, ce reprezintă un instrument de plata bunurilor și serviciilor achiziționate de la comercianții acceptanți și, ulterior, la introducerea acestor date pe un alt card blank, în scopul contrafacerii”, a stabilit procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

După ce s-a descoperit că a retras banii din cont, Cosmin Burdușel a achitat 17.000 de lire din prejudiciu. În ziua de 29 ianuarie, procurorul de caz l-a trimis în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă, însă judecătorul a stabilit că poate fi cercetat în stare de libertate: ”În temeiul art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul B. C., cercetat pentru săvârşirea, în concurs real, a: – infracţiunii de fals informatic, în formă continuată,  (două acte materiale în cursul anului 2020); – infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (în perioada 19.05.2020-15.06.2020, în mod repetat şi la date diferite, fără a se putea stabili numărul de acte materiale), infracţiunii de fraudă informatică, în formă continuată (în perioada 19.05.2020-15.06.2020, în mod repetat şi la date diferite, fără a se putea stabili numărul de acte materiale), infracţiunii de deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, infracţiunii de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată. În temeiul art. 227 alin 1 Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”.

C.M.

Articolul precedentÎncă 70 de nemțeni testați pozitiv la coronavirus, rata de infectare este în creștere
Articolul următorNeamț: 7.855 persoane vaccinate și 12 reacții adverse generale