Gheorghiță Lăcătușu, un tânăr de 28 de ani, din Vânători, Neamț, a fost reținut de polițiști, în ziua de 5 septembrie, după ce-a sărit cu cuțitul la doi polițiști veniți să aplaneze un scandal. Totul a pornit de la o ceartă între doi soți, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, fiind atât de furios încât a început să distrugă lucrurile de prin casă. Zgomotele au atras atenția vecinilor, care s-au hotărât să intervină pentru a calma spiritele. Doar că o fată de 15 ani, care se afla în locuința soților conflictuali, a fost deranjată de intervenția vecinilor și a sunat la 112. Polițiștii s-au dus la adresa indicată, iar prezența lor l-a nemulțumit pe Gheorghiță Lăcătușu, care a recționat agresiv.

La scurt timp, tânărul de 28 de ani, ar fi luat în mână un obiect tăietor înțepător cu intenția de a se îndrepta împotriva polițiștilor, fapt pentru care a fost somat să înceteze acțiunea agresivă”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Întrucât acesta nu s-a supus somației, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoanele implicate în conflict au fugit către locuințele acestora. În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că în locuința bărbatului de 50 de ani, au pătruns fără drept, doi bărbați de 26, respectiv 33 de ani, care au distrus mai multe bunuri. De asemenea, tânărul de 28 de ani, care se afla în locuință cu tatăl său, de 50 de ani, ar fi fost amenințat și lovit de către bărbatul de 33 de ani, nefiind necesară intervenția unui echipaj medical.Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, amenințare, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu”.

Gheorghiță Lăcătușu a fost reținut, sub acuzația de ultraj, iar astăzi, 6 septembrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

C.M.

Articolul precedentÎn Neamț sunt 29 persoane nou infectate, creștere de 105 cazuri noi în Bacău
Articolul următorFetiță de un an, rănită într-un accident în Piatra-Neamț