0:00

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) acuză un primar şi doi consilieri locali (unul actual şi altul fost) din Neamţ de „conflict de interese administrativ”, potrivit unui comunicat de presă.

Un primar şi doi consilieri locali acuzaţi de conflict de interese, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDespre Petru Lungu Bordea, primar al comunei Pângărați, ANI afirmă că „a întocmit, semnat și aprobat Contractul de arendare și Contractul de concesiune, încheiate între Comună Pângărați, județul Neamț, și Asociația Crescătorilor de Animale Pângărați (asociație în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator), precum și documente aferente, ulterior asociația încasând subvenții A.P.I.A. pentru campaniile 2011 — 2015. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161 / 2003 și art. 75 din Legea nr. 393/2004”.

În conflict de interese administrativ s-ar fi aflat şi Costică Leahu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bozieni. ANI apreciază că, „în calitate de consilier local, a votat în mod favorabil Hotărârea Consiliului Local al Comunei Bozieni privind aprobarea concesionarii suprafeței de 91,69 ha pășune ce se afla în proprietatea publică a Comunei Bozieni, județul Neamț, în vederea pășunatului, către Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos – Neamț, prin atribuire directă, în temeiul căreia s-a încheiat Contractul de concesiune între Primăria Comunei Bozieni și Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos (persoana juridică de drept privat în cadrul căreia persoana evaluată deținea la acea dată calitatea de președinte). Persoana evaluată avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că asociația va beneficia de pe urma adoptării lor. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/ 2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. b)și f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”.

Un primar şi doi consilieri locali acuzaţi de conflict de interese, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fine, de atenţia ANI s-a „bucurat” şi Aurelian Oprea, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bozieni. Şi acesta este acuzat de conflict de interese administrativ. ANI apreciază că, „în calitate de consilier local, a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Bozieni privind aprobarea concesionarii suprafeței de 91,69 ha pășune ce se afla în proprietatea publică a Comunei Bozieni, județul Neamț, în vederea pășunatului, către Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos — Neamț, în temeiul căreia s-a încheiat Contractul de concesiune între Primăria Comunei Bozieni și Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos (persoana juridică de drept privat în cadrul căreia persoana evaluată deținea la acea dată calitatea de membru în comisia de cenzori). Persoana evaluată avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că asociația va beneficia de pe urma adoptării lor. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/ 2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. b)și f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”.

Dintre cei trei, doar Petru Lungu Bordea „nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, mai precizează ANI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentRegionala de Drumuri Iași anunță lucrări în Neamț și Suceava
Articolul următorPreședintele CJ Neamț insistă să plece la Bruxelles
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.