incendiu-grajdDeși au existat antecedente, acum câțiva ani, în comuna Ștefan cel Mare, iată că istoria se repetă și dorința de ”acțiune” abolește rațiunea și în alte cazuri. Un voluntar, membru al SVSU Păstrăveni, s-a dovedit a fi cel a care a pus foc în vreo 5 gospodării, numai ca să aibă el unde merge la intervenții. Era, evident, foarte harnic și extrem de săritor, astfel că sătenii ajunseseră să-i mulțumească și să-i fie recunoscători. Asta până ce a început să bată la ochi numărul mare de incendii provocate intenționat și polițiștii au intrat pe fir.

”În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Postului de Poliție Păstrăveni privind comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere a unor depozite de furaje de pe raza comunei, a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Păstrăveni, bănuit de săvârșirea faptelor”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Polițiștii au desfășurat activități de cercetare în patru cazuri de distrugere prin incendiere a spațiilor de depozitare a furajelor din gospodăriile localnicilor, înregistrate în perioada 23.10-08.12.2016. Totodată un alt astfel de caz a fost înregistrat în luna februarie a acestui an, bănuit de săvârșirea acestei infracțiunii fiind tot tânărul de 22 de ani”.

Pagubele produse în gospodăriile sătenilor se ridică la suma de 100.000 de lei, bani pe care tânărul, care nu lucrează nicăieri, e puțin probabil să aibă de unde să-i dea. Astăzi, 9 decembrie, pompierul piroman a fost dus la Parchetul Târgu Neamț, pentru luarea unei măsuri preventive.

”Culmea este că vorbim despre un băiat foarte serios, foarte implicat în ceea ce face, extrem de săritor, harnic și din familie bună”, a declarat Anton Gorea, primarul de Păstrăveni. ”El nu este angajat al primăriei, ci pur și simplu a fost recrutat de șeful SVSU, care îl folosea, ca voluntar, la intervenții. Chiar se descurca foarte bine și nu s-a gândit nimeni că tocmai el este cel care punea foc prin curțile oamenilor”. (C.M.)

Articolul precedentGALERIE FOTO Atenție, aterizează șarpante neautorizate și lucrate la negru!
Articolul următor8 arestați cu spirit civic în Neamţ: vor să voteze!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.