Un nou manager la sanatoriul Bisericani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConcursul pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani s-a încheiat astăzi, 2 noiembrie 2018.

Noul manager al sanatoriului este Maria Anton, fostul director financiar-contabil și singurul candidat la concurs. Proiectul de management a fost evaluat de comisia de concurs cu nota 9,93. Punctajul, aproape de nota maximă, reflectă și emoțiile pe care directoarea Maria Anton spune că le-a avut în momentul când și-a prezentat proiectul în fața membrilor comisiei: ”Nu cred că a lipsit ceva din proiect. Probabil emoțiile mele au fost peste limită, mi-au fost adresate și întrebări la care a trebuit să răspund cu argumente mai elaborate decât în proiect. Conform legislației, urmează ca primarul să emită decizia de numire”, a declarat ec. Maria Anton.

În cei patru ani de mandat oficial la conducerea sanatoriului Bisericani, noul manager dorește să atragă medici și asistenți prin condițiile de muncă. ”Salarizarea personalului medical nu depinde de noi, dar putem face ca medicii și asistenții să vină aici dacă au la dispoziție dotări suficiente. Este vorba nu doar despre echipamente și aparatură medicală, ci și echipamente de lucru. Sunt aspecte care se pot rezolva tot cu bani, iar pentru a compensa scăderea numărului de bolnavi cu tuberculoză, vrem să extindem compartimentul de paliație. Este nevoie de o investiție și pentru asta am demarat deja un proiect împreună cu administrația locală, există și la Ministerul Sănătății în lista de investiții pe 2019 un buget pentru paliație, ar fi surse de finanțare. Prioritatea mea, la început de mandat, este extinderea paliației, pentru că ar și aduce fonduri pe spital, prin contractul cu Casa de Sănătate, ar și rezolva cererile care sunt de două-trei ori mai mari decât capacitatea pe care o avem acum”, adaugă managerul Anton.

O soluție se dorește și pe partea veniturilor proprii, singura sursă fiind cea a sponsorizărilor, care, în ultimii doi ani cel puțin, a fost 0. (C.I.)

 

 

Articolul precedentMatematică: a furat 336 de euro, face un an o lună și 10 zile de închisoare
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI O primă dispută „tare”: Unirea Tămăşeni-Siretul Doljeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.