incendiu-cantonCantonul silvic părăsit din satul Valea Albă (comuna Războieni) a luat foc, în după-amiaza de 18 octombrie, din cauza coșului de fum, care era deteriorat.

”Cantonul este construit de mulți ani și acum e părăsit, dar mai era folosit ca adăpost pentru muncitorii forestieri”, a declarat Viorel Timișescu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț.

”Un muncitor, care n-a mai ajuns acasă, a făcut focul, erau ceva probleme la coș și s-a aprins acoperișul, care a ars în proporție de 60%. Au venit pompierii din Războieni și au stins incendiul cam pe trei sferturi și apoi au mai venit două mașini de la Piatra-Neamț. Valoarea de inventar a construcției este de 18.000 de lei și vom vedea la anul dacă și cum o reparăm”.

Incendiul a fost anunțat la ora 14:54, iar la locul intervenției s-au dus 3 ofițeri și 13 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț, cu două autospeciale de lucru, un  autocamion, o ambulanță și un autoturism. Conform estimărilor făcute de militari, acoperișul, care avea învelitoare din șindrilă și plăci azbociment, a ars pe o suprafață de 140 mp. (C.M.)