iasi valeriu turcanuValeriu Țurcanu, elev în clasa a XII-a, la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, a fost votat de elevii din ţară să deţină funcţia de ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale, însă doar pentru o zi.

Elevul a câștigat proiectul „Ministru pentru o zi”, organizat de Consiliul Național al Elevilor (CNE) în parteneriat cu Guvernul României, iar în 14 decembrie, este așteptat la sediul Ministerului Muncii de Ana Costea, actualul ministru.

Valeriu Țurcanu are și câteva proiecte pe care le-a dezvăluit prin intermediul aplicației depuse în vederea participării la această competiție, aflată la cea de-a doua ediție. După ce, în luna mai, a fost desemnat “Prefect pentru o zi”, în cadrul unui concurs propus și organizat de Instituția Prefecturii Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Valeriu Țurcanu are convingerea că prin vocea unui lider pot fi promovate idei valoroase care derivă dintr-un dialog autentic între adolescenți, idei ce pot constitui potențiale puncte de plecare pentru proiecte de succes ale Ministerului Muncii. (M. TEODOROF; FOTO: Facebook)