Un jandarm vindecat de Covid-19 a donat plasmă convalescentă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPlutonierul adjutant șef Cristinel Burghelea, șeful  Postului de Jandarmi Montan Bicaz-Izvorul Muntelui a donat astăzi (3 noiembrie) plasmă convalescentă, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piatra-Neamț.

Subofițerul a fost confirmat pozitiv Covid-19 la începutul lunii septembrie și a manifestat o formă ușoară a bolii”, a precizat Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț. ”Suferința pe care a văzut-o în jurul lui cât timp a fost internat în spital l-a determinat să doneze plasmă pentru a-i sprijini pe medici în vindecarea oamenilor infectați cu virusul SARS-CoV-2. Fiind printre cei care a învins boala știe că acum poate salva o altă viață”.

Jandarmul îi îndeamnă pe toți cei care s-au vindecat de Covid-19 să-i urmeze exemplul și să doneze plasmă, fiind de un real ajutor celor care au dezvoltat forme severe ale bolii.

C.M.

 

Articolul precedentBărbat beat lovit de mașină, în timp ce traversa neregulamentar
Articolul următorRecord îngrijorător – 7733 de cazuri noi de Covid în țară și 120 de decese, 123 de cazuri noi și 4 decese în Neamț